Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine Restoratif Diş Tedavi Uzmanı atanarak hasta kabulüne başladı.

Restoratif Diş Tedavi Uzmanı Diş Hekimi Melek Hilal Kaplan uzmanlık alanı ile ilgili yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Diş hastalıklarının önlenmesine yönelik çalışmalar günümüz toplumlarında giderek artan bir önem taşımaktadır. Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı; diş sert dokularını ilgilendiren, bakteri kaynaklı ya da bakteri olmaksızın gelişen tüm rahatsızlıkların ya da mevcut estetik şikayetlerin teşhis, tedavi ve takibini gerçekleştiren bir bilim dalı ve uzmanlık alanıdır. Tedavi sürecinde hastanın şikayetinin giderilmesinin yanı sıra; çürük, aşınmış, hassas, doku anomalisi olan, renkleşmiş, aralıklı ve kırık dişlerin kaybedilmiş fonksiyonunun ve estetiğinin yeniden kazandırılması da, bu uzmanlık dalının ana hedeflerindendir. Restoratif Diş Tedavisi kapsamında, operatif veya restoratif diş hekimliği, çürük bilimi, koruyucu diş hekimliği ve estetik ya da kozmetik diş hekimliği alanlarında çalışmalar yapılmaktadır.” dedi.
Konu hakkında Genel Sekreter Uzm. Dr. Muhammet Çömçe şu mesajı verdi. “Genel Sekreterlik olarak Sağlık Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler sonucu Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize ilk uzman atamalarının yapıldığını bu kapsamda iki uzman Diş hekiminin Periodontoloji (Diş Eti Hastalıkları) Uzmanı ve Restoratif Diş Tedavi Uzmanı göreve başladığını artan hasta potansiyeli ile birlikte sürdürülebilir kaliteli hizmeti verebilmek için ileriki günlerde alanlarında uzman yeni diş hekimlerinin atamalarının yapılarak göreve başlayacaklarının müjdesini verdi. Yeni başlayan uzman diş hekimleri halkımıza hayırlı olsun, görevlerinde başarılar dilerim.” dedi.