Nevşehir tabip odası basın açıklaması;
 
Hekimlik mesleği, insanlığın varoluşuyla beraber insanlığa hizmet eden, insanı yaşatmayı ve sağlıklı kılmayı ilke edinen bir meslektir. Biz hekimler hastalarını kendilerinin ve ailelerinin önünde tutan, onların sağlığına kavuşması ile mutlu olan, bir hastasını kaybettiğinde kendi yakınını kaybetmişcesine üzülen bir meslek grubuyuz. Gerek eğitim hayatımız gerekse mesleğe başladığımız andan itibaren başlayan yoğun nöbet ve mesai şartlarımıza rağmen göreve başladığımız ilk günkü heyecanla işimizin başındayız. 
Aslında bugün hekimlik mesleğinin zorluklarından, fedakarlıklarımızdan, uğradığımız sözlü ve fiziki şiddet olaylarından bahsedecekken dün başkentimizde meydana gelen alçak, hain ve yüreklerimizi yakan terör olaylarından sonra bunları konuşmanın çok anlamlı olmayacağı kanaatindeyiz. bir insanı bir saniye fazla yaşatmak için yoğun emek veren bir meslek grubunun mensupları olarak onlarca vatandaşımızı kaybetmek gerçekten yüreklerimizi dağladı. O nedenle bu yıl planladığımız tüm Tıp Bayramı etkinliklerini iptal ettik. 
Ülkemiz üzerine oynanan kirli oyunları şiddetle kınıyor, bu alçak saldırıların tekrarlamamasını ümid ediyor, saldırıda kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyor ve bundan sonraki yıllarda daha mutlu huzurlu ve neşe içinde Tıp Bayramlarında buluşmak üzere tüm sağlık camiasının bayramını kutluyoruz. 
                                   
 
                                                                                                                Yönetim Kurulu Adına
                                                                                                             Op.Dr.Bülent YALÇIN
                                                                                                                         Başkan