Acil Ambulans İhtiyacımız Kalmadı

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de geçtiğimiz aylarda il sağlık müdürlüğü tarafından başlatılan ve hayırseverlerin destek vermesi beklenen kampanya sonuçsuz kaldı. Ancak bakanlığın desteğiyle Nevşehir’de bir süredir sıkıntısı çekilen ambulans eksikliği giderildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, İl özel idaresi ve sağlık bakanlığı tarafından alınan ambulanslarla Nevşehir’de ambulans sıkıntısının giderildiğini söyledi.

Söz konusu 7 ambulans’tan birinin Obez Vatandaşlara hizmet verebilecek özel donanıma sahip bulunduğunu da kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, “İl özel idaremiz ve Sağlık bakanlığımız son dönemde 7 ambulans alımı yaparak sağlık müdürlüğümüze bu ambulansları devretti. İl özel idaresi tarafından 2, sağlık bakanlığımız tarafından ise 5 ambulans alımı yapıldı. Bunlardan biri obez dediğimiz aşırı kilolu vatandaşlarımıza hizmet verebilecek ölçüde özel donanıma sahip bir ambulans. Önümüzdeki günlerde bu ambulansı da hizmete sunacağız. Şu an itibariyle sağlık kuruluşlarımızda ambulans sıkıntısı kalmadı. Yedek ambulanslarımız ile de acil sağlık hizmetlerini ilimizde en iyi şekilde sunuyoruz” açıklamalarında bulundu.