Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehir’de 112 acil yardım hattına gelen ihbarların çok büyük bir bölümünün yalancı ihbar olduğunu söyledi. 
Bu konuda toplum olarak ciddi bir bilinçlenmeye ihtiyaç duyulduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Ünlübay, asılsız ihbarlar karşısında vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.
Asılsız ihbarların sayısının bir hayli yüksek olmasının gerçek vakalara ulaşmada büyük bir sıkıntıyı da gündeme getirdiğine değinen Ünlübay, “Maalesef bu konuda toplum olarak ciddi bir bilinçlenmeye ihtiyacımız var. Çünkü ilimizde 112 acil servislerimize yapılan ihbarların çok büyük bir bölümü, % 95’lik bölümü asılsız ihbarlardan oluşuyor. Bu durum gerçek vakalara ulaşmada ekiplerimize ciddi oranda sorun oluşturuyor. İnsanlarımızın ilk cep telefonu alıp numarasını çevirdiği hat 112 oluyor, canı sıkılan 112’yi arıyor. Bakanlığımız yeni bir uygulamada yapmaya başladı. İdareciler olarak bizler artık 112 hatlarını kullanmıyoruz. Başka bir hat üzerinden 112’ye ulaşıyoruz ki, o hatları meşgul etmeyelim diye. Vatandaşlarımızın 112 acil hatlarını lüzumsuz yere, asılsız yere meşgul etmemelerini istiyoruz” dedi.