Kendisiyle görüştüğümüz bir Güzellik uzmanı , Nevşehir genelinde son yıllarda sayıları oldukça artan ve sayıları 5 i aşan birçok güzellik merkezi olduğunu bunların bir kısmının korsan olabileceğini, Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanan bazı cihazların hala kullanıldığını, gerekli kontrollerin yapılması gerektiğini söyledi.

Ayrıca bir takım güzellik merkezleri adı altında bazı epilasyon merkezilerinde kamera sistemleri kurulu olduğu bu durumda müşterilerin özel şahsiyetlerini ilgilendiren görüntülerin kayıtlarının tututlup tutulmadığı konusunda bir takım soru işaretleri ve rahatsızlığa neden olduğuda belirtiliyor...


Güzellik Merkezleri Denetlenmeli... Biz Nevşehir gündemin adresi FİB Haber.Com olarak bu olayın takipçisi olacağız...

ÖNCE SAĞLIK

Kendisiyle görüştüğümüz bir Güzellik uzmanı," Dürüst olmak gerekirse ülkemizde olduğu gibi bölgemizde de güzellik merkezi piyasası alt üst olmuş. İşi bilen bilmeyen herkes bu işleri yapmaya başlamış. Her köşe başında bir güzellik merkezi var. Önemli olan bilinçli bir şekilde güzellik merkezlerinde gerekli işlemleri yapmaktır.Bu işi ehillerine bırakmak gerekiyor. Güzellik salonu denince sadece güzelliğin akla gelmemesi lazım aslını sorarsanız bu sektör bir sağlık sektörüdür. Bizim mesleğimiz sağlık alanına girer. Bire bir kişilerin cildine temas ediyor, müdahale ediyoruz. Sadece Nevşehir merkezinde 5 den fazla güzellik merkezi var. Artık kuaför salonlarında dahi lazer cihazları var, piyasa gerçekten alt üst oldu diyebilirim. Bazı şeylerin sadece ticaret olarak görülmemesi lazım kişilere sağlıklı bir şekilde işlem yapıp alınan paranı da hak edilmesi lazım" dedi.

"SAĞLIK BAKANLIĞI VE
 BAĞLI BİRİMLERİ GEREKLİ DENETİMLERİ YAPMALI..."

Sağlık bakanlığı tarafından gerekli denetimlerin yapılmadığını ileri süren güzellik uzmanı şöyle dedi:


"Denetimler yapılırsa zaten bu sorunlarda çözülmüş olur. Kesinlikle bireysel temizliğe önem verilmesi lazım. Kullanılan malzemelerin ikinci bir kişiye kullanılmaması lazım bu işleri ve denetlemeleri gerekli bilirkişilerin yapması gerekiyor.
Yanık vakaları ve sonuç alamayanlarla çok karşılaşıyoruz. Daha önce başka yerde işlem yapıp sonuç alamadığı için İkinci kez bize gelip daha önce sorunu halledilmediği için tekrar işlem yapılmak zorunda kalanlar var. Başka yerlere birkaç bin lira ödeyip sonuç alamamış olanlar var. Para hırsı ile bu işe soyununlar var. bu tarz yerler işi layıkıyla yapanlarıda töhmet altında bırakıyor. Güzellik merkezi piyasasının ele alınması gerekir. işi bilmeyenler karşılaşan müşteriler, her yer böyle düşüncesi ile güzellik merkezlerine artık uğramaz oluyor. Bazı kişiler de, bu işlerde para var diye düşündüğü için ustalık belgesi olan birini buluyor onun adına güzellik merkezini açıyor ama başkalarını çalıştırıyor. Bu sisteme bir şekilde son verilmesi lazım. Burada görev, Sağlık Bakanlığı'na onlara bağlı sağlık il müdürlüklerine ve belediyelere düşüyor. Önlem alınmaması durumunda hem gerçekten işini düzgün yapanlar mağdur oluyoruz, hem de müşteriler mağdur oluyor, mağdur olmaya devam edecek. Gerekilen işlemler yapılırsa dürüst ve sağlıklı bir şekilde bu işi yapanlarda zor durumda kalmamış olacak" dedi.

Peki Nevşehir de İnsan sağlığına direkt olarak etkileyen kuralları hiçe sayarak sırf tüccar zihniyeti ile ağzı laf yapıp yalan dolan ve sahtekarlıkla iş yaptığını sanan firma var mı? Varsa kimler ? İşte bu konuda sırf Vatandaşlarımızın sağlığı ve iyilerin işini dürüst yapanlarla yapmayanların ayrılması için bugünden itibaren bu dosyayı açıyoruz... Hangi Epilasyon merkezi Doktor denetimli ? Hangisi değil...Kullanılan araç ve teknik ekipmanları yeterli mi?
  Haberimizin Ayrıntılarıyla detayları www.fibhaber.com da olacak...Sizin için gelişmeleri takip edip sizlerle paylaşacağız...İşte bu konunun ciddiyeti ve önemine binayen sadece bir örnek vermek gerekirse;

Diyarbakır'da epilasyon faciası


Diyarbakır’da 28 yaşındaki Ş.K. adlı erkek, vücudundaki istenmeyen tüylerden kurtulmak için gittiği güzellik salonunda uygulanan işlem sırasında vücudunda ikinci derece yanık oluştuğu tespit edildi. Ş,K., güzellik salonu hakkında  tazminat davası açtı.