Hacamat , Rasulallah ( S.A.V ) Efendimizin şiddetle tavsiye buyurduğu ve bizzat kendilerinin de uyguladığı sünnet olan çok önemli bir tedavi metodudur.

Gelişen teknolojiye rağmen vatandaşlarından çoğunun tercihi geleneksel tedavi yöntemleri. Yüz yıllardır yaptırıla gelen hacamat yöntemi de bunların başında geliyor.
 Konuyla ilgili bilgi veren Dt. Uzm. Volkan Görgülü, uygulanan yöntemin eski bir geleneksel tedavi yöntemi olduğunu söyledi. Görgülü, “Hacamat deri üzerine uygulanan küçük çiziklerden derinin tabakaları arasında karaciğerin biriktirmiş olduğu toksinleri vakumlayarak alma yöntemidir.  Deri vücuttaki en büyük organdır ve dolayısıyla depolama kapasitesi yüksektir. Karaciğer de bunu kullanır. Deri üç tabakadır. Epidermis dediğimiz en üst tabakayla Dermis dediğimiz bir alt tabaka arasında karaciğer toksinleri depolar. Biz de hacamat dediğimiz yöntemle o toksinleri vakumlayarak dışarı alıyoruz.” dedi. 

Hacamat Nedir Nasıl Yapılır?

Hacamat kısaca deri altında birikmiş , vücutta hastalıklara neden olan toksik kanın vakumlanarak dışarı alınması işlemidir. Hacamat , Rasulallah ( S.A.V ) Efendimizin şiddetle tavsiye buyurduğu ve bizzat kendilerinin de uyguladığı sünnet olan çok önemli bir tedavi metodudur.