Nevşehir'de yılbaşı öncesinde Devlet Hastanesi Acilinde büyük yoğunluk yaşanıyor. Etkili olan hava değişikliği vatandaşları hasta ediyor. Grip salgınları nedeniyle hastanelerin acil servisleri doldu taştı. Nevşehir'de ani hava değişimi özellikle çocukları da hasta etti. Dolayısıylada çocuk acil serviste aşırı yoğunluk dikkat çekiyor.

Hava değişikliği nedeniyle gribal enfeksiyona yakalanan vatandaşlar, soluğu hastanelerde aldı. Soğuk ve dengesiz hava şartlarının yaşandığı Nevşehir'de çok sayıda vatandaş hastanelerin acil servislerine akın etti. Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisinde müracaatlar nedeniyle akşam geç saatler olmasına karşı büyük yoğunluk yaşanıyor.

Nevşehir Devlet Hastanesi acil servisinde yaşanan yoğunluk vatandaşların tepkisine sebep oluyor. Saatlerimizin 21.30 u gösterdiği şu saatlerde bile hasta taleplerinin yoğunluğu nedeniyle hastane acil servislerde aşırı derece yoğunluk yaşanmasına neden oluyor. 

Bir saatten fazla sıra beklediğini belirten bir vatandaş, Bu sıralar hava değişimi nedeniyle yoğun bir hasta trafiği var. Şuan hastanede 687 sıra nosuyla bekliyorum ve “Bize ne zaman sıra geleceğini bilmiyorum” dedi.

Bir diğer vatandaş ise, “Çevremdeki herkes hasta” ve Uzun süredir grip salgınından kurtulamadığını ifade etti. 


Yetkililer ise acil olmayan başvuruların polikliniklere yapılması gerektiğini, başvuran hastaların büyük kısmının da bu durumda olduğunu ifade ettiler.

FİB Haber Merkezi olarak çok sayıda vatandaşlarımızın başvuru yaptığı hastanemizde duyarlı bir şekilde görev yapan doktor ve personellere teşekkür ediyor tüm hastalarımıza ise Allahtan acil şifalar ile geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz...


Nevşehir Devlet Hastanemiz servisi 24 saat kesintisiz görev yapmaktadır.10-14 saatlik vardiyalar halinde çalışan acil hekimleri, ayrıca hastanenin kurum hekimliği ve akşamları kat hekimliği görevlerini de yürütmektedir.

Acil hekimi tarafından değerlendirilen her yaş gurubundaki Acil hastalara, gerekli müdahaleleri yapıldıktan sonra ilgili tüm uzmanlık dallarınca destek verilmektedir.

Acil serviste her türlü tahlil ve radyolojik tetkik 24 saat boyunca en hızlı şekilde yapılmaktadır.