Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine Remzi Yıldırım (73) isimli hasta, yürürken sağ bacağında oluşan şiddetli ağrı sebebiyle başvurdu. Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Özgür Koral tarafından yapılan tetkik ve kontrollerde karnın içinde sağ bacağına giden ana atar damarında (sağ common ilyak arter) tam tıkanıklık tespit edildi hastaya ileri tetkik olarak kansız anjio olarak da bilinen BT anjiografi tetkiki yapıldı. 3 boyutlu olarak tomografi teknisyenleri tarafından hazırlanan görüntü üzerinde hasta ve yakınları ile tedavi için seçenekler konuşuldu. Kapalı Ameliyat (Stent Uygulaması) kararı alınarak hastanın yatışı yapıldı.

Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Özgür Koral; “Hastanemiz ameliyathanesine yeni alınan  C Kollu Skopi Cihazı ile tıkalı olan atardamara kasığından girilerek önce bu bölgedeki darlıkları açtık. Sonra darlıkların mevcut olduğu bölge içine stent yerleştirdik. Stent konulduktan sonra tıkalı damar tamamen açılmış oldu. Yaptığımız kontrollerde, tıkalı damarın sanki hiç daralmamış gibi olduğunu ve doğal yapısına geri döndüğünü tespit ettik.  Hastamız bir gün sonra şifa ile taburcu edildi. Ameliyat sonrası yapılan kontrol, muayene ve tetkiklerin de stentin açık olduğu görüldü. Kalça ve bacaklarında hiçbir ağrısı kalmayan hastamız artık istediği kadar yürüyebiliyor.” dedi.

Genel Sekreter Uzm. Dr. Muhammet Çömçe; “Tesislerimize özellikli birimlerin kazandırılması için Sağlık Bakanlığı nezdindeki girişimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Hekimlerimizin bu ve benzeri başarılı ameliyatları bizleri memnun etmekte, C kollu skopi cihazıyla yapılan bu başarılı balon ve stent uygulaması da Nevşehir'de bir ilk olma özelliği taşıyor.” dedi