Nevşehir'de, evde izole olması gerekirken karantina kurallarını ihlal ederek dışarı çıkan hala hazırda 22 vatandaş devlet yurdunda gözetim altında tutuluyor.

Nevşehir'de korona virüsle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Korona virüs testi pozitif çıkan fakat hastalığı hafif atlatan vatandaşlar veya Kovid-19 temaslı kişiler evlerde izole altında olması gerekiyor. Bazı vatandaşlar ise karantina kurallarını ihlal ederek evlerden dışarı çıkıyor.

Nevşehir'de karantinaya uymayan 22 kişi, KYK yurduna yerleştirildi.

Nevşehir'de,14 Eylül’den itibaren yapılan uygulamada evlerde izole altında olması gerekirken bulunamayan kişiler devlet yurtlarında zorunlu karantina altına alınmaya devam ediyor. HES kodu uygulaması ile birlikte daha kolay tespit edilen bu kişiler Nevşehir KYK Yurdu’nda gözlem altında tutuluyor.   

Şu an aktif olarak gözlem altında tutulan pozitif veya temaslı kişilerin sayısı 22 kişi olarak belirlendi. Yurtta, görevliler her gün düzenli olarak ateş ölçümü ve semptom takibi yaparak yoğun mesai harcıyor.

“Her gün yeni kişiler geliyor”

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de İzolasyon kurallarına uymayanlar genelde kamu kurum ve kuruluşlarına başvuran kişilerden oluşuyor. Bu kurumlara başvuran kişilerin HES kodu sorgulamasında riskli olduğu görüldüğünde polis tarafından sağlık kurumuna haber veriliyor. Özel araçlarla yurda nakilleri sağlanıyor. 

Nevşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve karantina kurallarına uymayarak sokağa çıkan 22 kişi, Kredi Yurtlar Kurumu yurduna götürüldü.

Şahıslar, karantina süresini Nevşehir KYK Yurdu'nda geçirecekler. Ve KYK yurtlarında karantinaya alınan şahısların yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama yemek gibi masraflarında kişilerden tahsil edileceği bildirildi.