Lejyoner hastalığı karşısında hazırlıklı olmak, hastalıktan korunmak ve hastalıkla mücadele etmek için alınması gereken tedbirler ile hastalığın bildirimine ilişkin usul ve esasların düzenlemek amacı ile 13.05.2015 tarih ve 29354 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmış olup yönetmelik doğrultusunda 2016 yılında başlattığımız eğitimlerimiz 2017 yılında da devam etmektedir.

Bu bağlamda Nevşehir Sağlık İl Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Birimi 26 Aralık 2017 tarihinde Müdürlüğümüz eğitim salonunda, Nevşehir Yüksek Öğrenim kredi ve Yurtlar kurumu İl Müdürlüğü, Nevşehir İçki Fabrikası, Tesco Kipa ve Kaymaklı Crystal otelde görevli yönetim personelleri ile teknik personellere, Müdürlüğümüz, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Buket GÖNENÇ ARVAS, Nevşehir Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma ÇÖMÇE, Çevre Sağlığı Birimi Çevre Sağlığı Teknisyenleri Mahir GÖLBAŞI ile Turgay ÇETİN tarafından Lejyoner Hastalığı ve konaklama birimleri su sisteminde rutin akut dönem ile uzun dönemde alınması gereken koruyucu önlemler ve dekontaminsayon yöntemleri hakkında eğitim verilmiştir. Eğitim sonunda katılımcılara belgeleri dağıtılmıştır.  

      Yataklı tedavi kurumları ile konaklama birimlerinde, Lejyoner hastalığı karşısında hazırlıklı olmak, hastalıktan korunmak ve hastalıkla mücadele etmek için alınması gereken tedbirler ile hastalığın bildirimine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesi konulu eğitimlerimiz 2018 yılında da devam edecektir.


Lejyoner Hastalığı nedir?

Sıcak havalarda oda ısısını düşürerek konforlu bir ortam yaratmak için kullanılan klimalar aynı zamanda hava yolu ile bulaşan mikroorganizmaların da kaynağı olabilmekte ve sağlığımız açısından ciddi sorunlara neden olabilmektedir.Klima yoluyla bulaşan en önemli hastalık “klima hastalığı” olarak da adlandırılan “lejyoner hastalığı" dır. Lejyoner hastalığı, Legionelle pneumophilia adlı bir bakterinin sebep olduğu bir zatürredir.  ​