Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın önderliğinde İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’nun destekleri ile uyuşturucuya karşı başlatılan mücadele neticesinde, Nevşehir Valisi Sayın İlhami AKTAŞ himayesinde Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği ile Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında müşterek düzenlenen “Madde Kullanımı ve Suç Sempozyumu” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde 18 Ekim 2018 tarihinde Saat:11.00’da düzenlenecektir.
Nevşehir Emniyet Müdürlüğü koordinesinde 2-3 Kasım 2017 tarihilerinde İlimizde gerçekleştirilen Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü Sempozyumu Akademisyenler, ilgili kurumlar, ulusal basın ve vatandaşlarımız tarafından oldukça büyük ilgi görmüştür.
Sempozyumun düzenlenmesinde gösterilen başarıdan ötürü Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği (AKTOD) Başkanı Prof. Dr. Serap Anette AKGÜR ve Dernek Eş Başkanı Doç. Dr. Nebile DAĞLIOĞLU’nun talepleri üzerine Adana veya Antalya illerinde düzenlenmesi planlanan 3rd Regional TIAFT Meeting in Turkey (3. Bölgesel TIAFT Türkiye Toplantısı) Nevşehir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile ortak olarak 19-20 Ekim 2018 tarihlerinde Nevşehir’de yapılmasına karar verilmiştir.
Nevşehir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak gerçekleştirilecek olan toplantı öncesinde 18 Ekim 2018 tarihinde Drug Abuse & Crime Symposium (Madde Kullanımı ve Suç Sempozyumu) yapılması planlanmış olup gerçekleştirilecek olan sempozyum ve toplantı Uluslararası bir organizasyon olacaktır. Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Avusturya, Güney Kore, İtalya, Portekiz ve Hindistan ülkelerinden bilim insanları ile Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) yetkilileri ve FBI (Federal Bureau of Investigation) ilgili birimlerinden katılımlar olacaktır.
18-20 Ekim 2018 tarihleri arasında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek olan “Madde Kullanımı ve Suç Sempozyumu”’na Ulusal ve Yerel Basın mensupları ve vatandaşlar davetlidir.,