Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan "Türkiye Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" ve "10. Kalkınma Planı (2014-2018) 1.21.Sağlıklı Yaşam ve Hareketli Programı" kapsamında yapılması öngörülen "Türkiye Sağlık Taraması ve Beslenme Çalışması"nın 2017 yılında tekrarlanması planlanmış ve uygulamaya geçilmiştir.
       Bu çalışma ile ülkemizde toplumun beslenme ile ilgili bilgi tutum ve alışkanlıkları ile fiziksel aktivite düzeyinin saptanmasının yanında, beslenmeye dayalı birçok hastalığa ilişkin tüm ülkeyi temsil edecek bilimsel nitelikli ve güncel verilerin sağlanması, bundan sonra geliştirilecek genel toplum sağlığına, her bir risk etmeninin önlenmesine yönelik plan ve politikalara yön verilmesi, var olan politikaların izlenmesi ve güncelleştirilmesi hedeflenmektedir.           
       Araştırma kapsamında Türkiye istatistik Kurumu(TÜİK) tarafından belirlenen kişilere bağlı oldukları Aile Sağlığı Merkezlerinde genel ve 24 saatlik besin tüketim formu doldurulmakta, antropometrik ölçüm ve kan tahlili yapılmaktadır. Katılımcıların ilgisi ile TBSA çalışmalarımız devam etmektedir. Araştırmamıza seçilmiş olup destek veren bütün vatandaşlarımıza ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarımıza teşekkür ederiz.