Sağlık Bakanımız tarafından ülke çapında adı “Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller” olan, 5 Nisan 2017 tarihinde Türkiye’de 81 ilimizde aynı anda, belirlenen bir okulda ağız ve diş sağlığı konulu farkındalık etkinliği ile beraber ağız ve diş sağlığı setlerinin dağıtımı planlanmıştır.

Bu kapsamda ilimiz Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak kasabası Recep Tayyip ERDOĞAN İlkokul'unda 200 öğrencimiz ile beraber bu etkinlik gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet ÇÖMÇE, Halk Sağlığı Müdür V. Dr. Hakan ÖCAL ve Müdür Yard. V. Dt. Levent SOYSALDI teşrif etmişlerdir.
Halk Sağlığı Müdür V. Dr Hakan ÖCAL, “ Ağız ve Diş Sağlığı bilincini oluşturmak için ilimizde Eğitim ve Tarama, flor vernik uygulamaları yapıyoruz dişlere büyük önem veriyoruz. Dişleri çürümeden önce kurtarmak temel hedefimizdir.”  Şeklinde açıklama yaparak sözlerine, günde en az 2 kere 2 dakika dişlerin fırçalanması gerektiğini ekledi.