Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince, Nevşehir’de ikamet eden Suriyeli sığınmacı aileler sağlık taramasından geçirildi.
 
Suriye’de meydana gelen iç karışıklık sonucu Ülkemize sığınmacı olarak gelen ve zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli sığınmacılar, sağlık taramasından geçirildi. Gerçekleştirilen sağlık taramasında, adresleri tespit edilen Suriyeli sığınmacı aileler evlerinde ziyaret edildi.  Nevşehir Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak bulundukları 350 Evler Mahallesi ile Fatih Sultan Mehmet Mahallesinde gerçekleştirilen sağlık taramasında, Sağlık Müdürlüğü’nden Dr.Ilgıt Feralan, 112 Komuta Kontrol Merkezinden Dr.Özge Tatlısu, 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’ndan Dr. Hüseyin Koçak ile Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şubesinden Ebe Suzan Saykılı, VHKİ Nermin İmir ve Sağlık Memuru Ayhan Uzkan görev aldı.
 
Sağlık taraması kapsamında, özellikle kalabalık sığınmacı ailelerin bulunduğu evlerdeki kadın ve çocuklar taramadan geçirilirken, çocukların aşı durumları sorgulandı, rahatsızlıkları saptananlar hastaneye yönlendirildi.