Nevşehir merkez M.Akif Ersoy Mahallesinde bulunan ve TOKİ Konutları Site Yönetimleri tarafından organize edilen "Kanser Tarama Tırı ve Sağlık Taraması" Projesi; Nevşehir Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün de vermiş olduğu destekle beraber 25.07.2015 tarihinde H.Makbule Avlanmaz İmam Hatip Ortaokulu okulu bahçesinde düzenlenmiştir. 5 Etapta ikamet eden yaklaşık 10.000 kişiye yönelik olarak düzenlenen projeye, TOKİ Konutlarındaki site sakinleri tarafından yoğun ilgi gösterilmiştir.

Site müdürlerinin yapmış olduğu ortak açıklamada; ''Bu proje ile alt gelir grubunda bulunan site sakinlerimizin; sağlık hizmetine daha kolay, çabuk ve en önemlisi tamamen ücretsiz olarak ulaşmasını hedefledik, proje kapsamında yapılan birçok sağlık taramasıyla ve ayrıca çok yüksek fiyatlarla yapılanabilecek kanser taramasını neredeyse evlerinin bahçesinde otururken tamamen ücretsiz bir şekilde almalarını sağlamaya çalıştık.

Bu kapsamda özellikle kanser hastalığında erken teşhisin hayat kurtarmadaki önemi düşünüldüğünde, halk sağlığı il müdürlüğünün talebimizi yerine getirip bu hizmeti vermesiyle belki de bir canı kurtarmaya vesile olmanın mutluluğunu yaşayacağız.İnsanlarımızın genelinde bulunan hastaneye gitmeme ve kalabalıkla uğraşmama psikolojisinden tamamen uzak bir şekilde mobil olarak siteleri önünde verilen bu hizmetle, yan komşusuna sohbete gidiyormuş edasıyla bu sağlık taramalarına başvurmuşlar ve çok memnun kalmışlardır. Yoğun ilgi gösterilen bu projeyi, belli aralıklarla periyodik şekilde devam ettirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Bu projede emeği geçen tüm personellerimize ve bu proje kapsamında bizlere destek olan AK Parti İl Başkanı M. Rauf Yanar ve teşkilatına, Merkez İlçe Başkanımız Edip Avşar'a, İl özel idare genel sekreter yardımcısı Ramazan Çiftçi'ye, Nevşehir Halk Sağlığı İl Müdürlüğüne, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Emlak Yönetim Genel Merkez teşkilatından bizlere desteğe gelen Seniha İslamoğlu ve Selime Karaçalı'ya teşekkür ederiz." açıklamasında bulunmuşlardır.