Hastanemizin eski başhekimlik idari katında yapılan bir dizi plan ve proje değişikliği ile oluşturulan yeni 3. Basamak 14 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi ve yine eski Satın Alma biriminin bulunduğu katta kurulan Nükleer Tıp Merkezi için Hastane Konferans Salonunda açılış töreni düzenlendi.
 
Törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Garnizon Komutanı Jan. Kdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz Boyalı, Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, İlçe ve Kasaba Belediye Başkanları, daire müdürleri, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.
 
Törende konuşan Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz Boyalı, devlet hastanesinden 4 yıl öncesine kadar aylık ortalama 800 hastanın il dışına sevk edildiğini ve bunun yoğun bakım ünitesindeki yatak sayısının yetersiz olmasından kaynaklandığını ifade etti. Yapılan yatırımlarla birlikte yoğun bakım ünitesinin kapasitesinin yüzde 70 oranında arttırıldığını ve il dışı sevklerin ciddi oranda düştüğünü vurgulayan Boyalı, son dönemde hastane içerisinde yaklaşık 5 Milyon TL tutarında bir yatırımın gerçekleştirildiğini ifade etti.
 
Belediye Başkanı Hasan Ünver ise, sağlık hizmetlerinin sunumu konusunda son yıllarda Nevşehir’de güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek bunda katkısı olan Milletvekillerine ve Sağlık çalışanlarına teşekkür etti.
 
‘DEVLET HASTANESİ’NE EK BİNA YAPILACAK’
 
AK Parti Milletvekilleri adına törende konuşan Ebubekir Gizligider ise, milletvekilleri olarak hastanelere büyük önem verdiklerini ve hastanelerdeki sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için büyük çaba gösterdiklerini vurguladı.
 
Nevşehir Devlet Hastanesi’nden il dışına yapılan sevklerin azaltılması konusunda son dönemde önemli yatırımlar yaparak hastaneye bir çok yeni cihazın kazandırıldığını ifade eden Gizligider, bu sayede il dışına sevklerin ciddi oranda düştüğünü bundan vatandaşlar gibi kendilerinin de büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Nevşehir Devlet Hastanesi’ne 100 yataklı bir ek bina yapılmasının kararlaştırıldığını açıklayan Gizligider, ”Mevcut hastanemizin hemen yanına 100 yataklı bir ek bina yapılacak. Bu konuda AK Parti Milletvekilleri olarak Ankara’da gerekli girişimlerimizi yaptık. Şu anda konu proje ihalesi aşamasında. Sanıyorum bu yıl son una kalmadan temel atma işlemini gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Son olarak konuşan Vali Ceylan’da Türkiye’de 2003 yılından bu yana sağlık alanında önemli gelişmelerin yaşandığını belirterek: “Bu dönemde Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin sunumunda gösterilen gelişme dünyaya örnek olacak boyutta. Çünkü önemli olan insan sağlığı. Sağlık olmadan hiçbir şey olmuyor. Sağlığın olması için de sunulan hizmetin kalitesi ve hızı çok önemli” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından eski başhekimlik idari katında yapılan bir dizi plan ve proje değişikliği ile oluşturulan yeni 3. Basamak 14 Yataklı Yoğun Bakım Ünitesi ve yine eski Satın Alma biriminin bulunduğu katta kurulan Nükleer Tıp Merkezi’nin açılış kurdeleleri Vali Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri, Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atila Oğuz Boyalı, Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay ve Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler tarafından kesildi.
 
Vali Ceylan ve beraberindekiler açılışın ardından hizmete kazandırılan yeni açılan üniteler hakkında Genel Sekreter Dr. Atila Oğuz Boyalı'dan bilgiler aldı.