Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, “Nevşehir Devlet Hastanesinde ilk anjiyo başarı ile yapıldı. Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe Nevşehir Devlet Hastanesinde; 21 Temmuz tarihi itibarıyla anjiyo yapılmaya başlandığını, bu durumun tarihi bir gün olduğunu, anjiyo ile birlikte Nevşehir halkının yerinde tedavi alacağını, il dışına anjiyo için yapılan sevklerin sona ereceğini açıklayarak, Anjiyografinin Nevşehir ve bölge halkına hayırlı olması dileklerinde bulundu. Genel Sekreter Çömçe, ilk anjiyonun ise Nevşehir Derinkuyu doğumlu Emine Kabak (74) adlı hastaya uygulandığını açıkladı.

Kardiyoloji uzmanlarımızla vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmetlerine hakkaniyet içinde erişmelerini sağlamak, hizmet standartlarını yükseltmek üzere ihtiyaç kapsamından bölge ihtiyaçları hedeflenerek yapılan planlama neticesinde Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde daha önceden mevcut olmayan ve Nevşehir Devlet Hastanesinde hizmete giren Anjio Ünitesi hayata geçirilerek bölge halkına kardiyak ve vasküler cerrahi alanında kaliteli, özellikli tanı ve tedavi imkanı sağlanmış olacaktır. Kalp krizi ve damar hastalıklarının acil müdahale gerektiren önemli hastalıklar olduğunu ifade eden Çömçe, hastaya tanının hızlı konularak, anjiyo hizmetinin verilmesi gerektiğini belirtti. 7 gün 24 saat nitelikli ve sürdürülebilir sağlık hizmetiyle kalp krizi geçiren hastalara ya da damar hastalıkları olanlara hızlıca tanı koyarak gerekliyse anjiyo hizmetini vermek istediklerini dile getiren Çömçe, “Kalp rahatsızlıklarında dakikaların bile önem arz ettiği koroner arter hastalıklarının teşhis ve tedavisinde Anjiografi Ünitesinin hizmete girmesi ile vatandaşlarımızın çevre illere sevk edilmesinin önüne geçilecek olup, kısa bir zaman sonra da By-pass ameliyatını gerçekleştirecek alt yapı hazırlıklarımız devam ediyor. 
Gerek kapak hastalığı gerekse de koroner hastalığı olan kardiyoloji hastalarımızı çevre illere sevk etmeyeceğiz. il dışı sevk nedenlerimiz % 55 ile en önemli yeri tutan koroner arter hastalıklarıdır. Hastanemizden ayda ortalama 300 hasta Acil Anjiografi gereksinimi ile ortalama 250 hasta da poliklinikten il dışına sevk edilmektedir. Yıllık ortalama toplam 6000 civarında hastamızın anjiyografi cihazından faydalanacağını düşünüyoruz. Anjiografi ünitesinin kurulmasıyla günün hangi saatinde olursa olsun hasta kalp krizi ile geldiği zaman hastaya hızlı bir şekilde Acilde müdahalesi yapılıp tanısı konulacak ve hızlı bir şekilde gerekirse Anjioya alınacaktır. Hizmetin nitelikli sürdürülebilir olması çok önemli, çünkü kalp hastaları için saatler ve dakikalar önemlidir. Hızlı bir şekilde hastaya müdahale edildiğinde hiçbir problem olmadan hastayı kurtarabilirsiniz. Anjiyografi ünitesinin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Sayın Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz, Sayın Murat Göktürk, Sayın Ebubekir Gizligider, başta olmak üzere tüm Yöneticilerimize Teşekkür ediyor, Anjiografi Ünitesinin Nevşehir Halkına ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
 

Nevşehir Devlet Hastanesi Anjio Grafi Ünitesinde İlk Anjio Yapıldı


Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nebi Cerit “ Nevşehir Devlet Hastanesi Koroner Anjiografi Ünitesinde ilk kez bir hastamıza anjiografi yapılmış olmasının gurur ve heyecanı içindeyiz. Son birkaç aydır kurulum aşamasında olan Koroner Anjiografi ünitemiz bugün itibari ile resmen hizmete girmiş bulunmaktadır. Kardiyoloji Polikliniğine başvuran hastamıza ilk anjiyo yapıldı. Hastamız göğüs ağrısı şikayeti ile polikliniğimize müracaat etti, yapılan tetkiklerin ve efor testinin pozitif çıkması üzerine koroner anjiyografi kararı aldıklarını ve Nevşehir tarihinde ilk anjiyoyu Derinkuyu doğumlu 74 yaşındaki Emine Kabak isimli hastaya gerçekleştirdiklerini, hastaya yapılan anjiyonun başarı ile yapıldığını ve durumunun iyi olduğunu açıkladı.
Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nebi Cerit “Hastamıza Lokal (narkozsuz) olarak 15 dakika süren anjiyo görüntüleme işleminde hastanın sağ kasığından iğne ile girilerek ağrısız ve kanamasız olarak yapıldı ve hastamız hiçbir rahatsızlık duymadan komplikasyon(sıkıntısız) olarak başarılı bir şekilde tamamlandı. Bundan sonraki süreçte de ben ve ekibimizin amacı halkımıza kalp ve damar hastalıklarında en hızlı, en iyi tedaviyi il dışına sevk olmadan yerinde ve zamanında müdahale şansı bularak vermektir. Bu aşamaya kadar Nevşehir Devlet Hastanesine Anjiyo Ünitesinin kurularak halkımızın hizmetine kazandırılmasında emeği geçen Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Genel Sekreterimize, Tüm Yetkililerimize, Anjiyografi Ünitesi ekibine teşekkür ediyorum. Nevşehir Halkı ve bölgemize hayırlı olmasını temenni eder. Sağlıklı günler dilerim.” dedi. 

Nevşehir Devlet Hastanesi'nde anjiyo olan ilk hasta olarak tarihe geçen Emine Kabak (74) ise: "Kısa bir süre önce göğüs ağrım başladı. Bunun üzerine Nevşehir Devlet Hastanesi'ne geldim. Poliklinikte muayene oldum. Burada bana çeşitli testler yaptılar sonrada anjiyo olmam gerektiğini söylendi. Anjio oldum şu anda gayet iyiyim ağrım, sızım yok, kendimi iyi hissediyorum. Nevşehir Devlet Hastanesinden aldığım sağlık hizmetinden son derece memnunum. Hastane yöneticilerine ve doktoruma bu hizmeti buraya getirenlerden Allah razı olsun.” dedi.