Nevşehir Devlet Hastanesinde KVC Merkezinin kurulumunun onayı alınmasının ardından 2017 yılı içinde Kalp Damar Cerrahi (Açık Kalp Ameliyatı ve Kardio Vasküler Cerrahisi (KVC) Yoğun Bakım Ünitesi) kurulum çalışmaları başladı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Nevşehir Devlet Hastanesi’nde, Anjiografi ünitesinin kurulumundan sonra şimdide By-pass (Açık Kalp Ameliyatı) ve Kardio Vasküler Cerrahi(KVC) Yoğun Bakım ünitesini içeren Kalp Damar Cerrahisi Merkezinin kurulması için çalışmaların başlatıldığı müjdesini verdi.

Çömçe, Nevşehir Devlet Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahi Merkezi kurulması için Sağlık Bakanlığı tarafından İstanbul Mehmet Akif Ersoy Kalp Damar ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin koordinatör hastane olarak belirlendiğini ve bu hastanenin Yöneticisi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Korhan Erkanlı ve beraberinde gelen heyet inceleme ve görüşmelerde bulunmak üzere hastanemize geldi.

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Merkezinin kurulması için gelen koordinatör ve uzman ekip, Genel Sekreterlik, Hastane Yöneticileri, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi uzmanları ile tanışma ve değerlendirme toplantısı yaptıktan sonra hastane içerisinde, kurulması planlanan Kalp Damar Cerrahisi Ameliyathanesi ve 6 Yataklı KVC Yoğun Bakım Ünitesini yerinde incelemelerde bulundu ve ardından söz konusu merkezde görev almak üzere belirlenen personel ile de bir toplantı yaptılar. Koordinatör hastane ekibi, yerinde yaptıkları inceleme sonucunda, Nevşehir Devlet Hastanesinde Kalp Damar Cerrahisi için belirlenen yerlerin söz konusu Merkezin kurulması için oldukça uygun olduğunu ve belirlenen takvim çerçevesinde sürecin sorunsuz şekilde yürüyeceğini ve en kısa sürede Nevşehirde By-Pass (Açık Kalp Ameliyat)’larına başlanacağını bildirdi.

Daha sonra KVC Koordinasyon Başkanı Doç. Dr. Korhan Erkanlı Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ı makamında ziyaret ederek Nevşehir Devlet Hastanesinde kurulacak olan Kardio Vasküler Cerrahi Merkezi hakkında bilgi verdi.