Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesi olarak, Nevşehir Devlet Hastanesi personelinin merakla beklediği maaş banka promosyon anlaşması hakkında Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin ve Şube Başkan Yardımcısı Denizhan Aksoy ile birlikte Nevşehir Devlet Hastanesi İdari Mali İşler Daire Başkanı sayın İsmail Oymak’ı makamında ziyaret etmiştir.

 Konu hakkında Sayın İsmail Oymak, Genel Sekreterlik bünyesinde yapılacak olan ve Nevşehir Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı, Ürgüp Devlet Hastanesi ve Kozaklı FTR Hastanesinin tamamı kapsayacak promosyon anlaşmasının 17 Şubat 2014 tarihinde  yapılacağını ve anlaşmanın 2017 yılı sonuna kadar geçerli olacağını kaydetti. Oymak ayrıca, promosyon anlaşması için davet edilecek olan bankalar ve hazırlanmış olan şartnamenin sendikamıza bir yazı ile gönderileceğini sendikamız yöneticilerine iletti.

  Ziyarette promosyon anlaşması ile ilgili kaygılarını dile getiren Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 2010 yılında yapılan ve çalışanları tatmin etmeyen promosyon anlaşmasındaki hataların tekrarlanmamasını istedi.

 Banka promosyon anlaşması ile ilgili olarak  Türk Sağlık Sen Nevşehir Şubesinin talep ve önerileri Kamu Hastaneleri Birliğine iletilmiştir. Taleplerin takipçisi olacak ve sağlık çalışanlarının hak ve menfaatlerinin korunması için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isteriz diyen Çetin talep olarak aşşağıda ki maddeleri sıraladı;

1-     Alınacak banka promosyonu, dağıtımı yapılacak tüm personel arasında eşit bir şekilde dağıtılmalıdır.

2-     Banka, ilk maaş ödemesini yaptığı tarihten itibaren, banka promosyon ödemesini, 30 gün içerisinde ve tamamını tek seferde ödeme yapmalıdır.

3-     Banka personelinin hesaplarına yatırılan aylık maaşlarından (icra kesintisi, kişi borcu, personelin kendi rızasıyla imzaladığı sözleşme, yazılı beyan, bankaya bulunan kişisel borçlar vb. durumlar hariç) kesinti yapmamalıdır. Kesinti yapılması gereken durumlarda, kurumdan yazılı görüş alınmalı ve bu görüş doğrultusunda hareket edilmelidir. Maaşında, icra takibi, nafaka gibi kesintisi bulunanların kesintisi kurum tarafından yapılmalıdır.

4-     Banka,  kurumdan herhangi bir nedenle (nakil, istifa, emeklilik, ücretsiz izin, ölüm, vb.) ayrılmış personelden ya da kurumundan, ilgili personele ödemiş olduğu promosyonun iadesini talep etmemelidir. Protokol süresince, kurumumuzun idari bağımlılığının değişmesi veya kuruluş yasasının iptal dilmesi durumunda, personele ödenen promosyon tutarlarının iadesi talep edilmemeli veya bu yönde herhangi bir hak talebinde de bulunulmamalıdır.

5-     Banka, kurum personeli adına otomatik olarak vadesiz maaş hesabı açmalı ve personel adına ücretsiz olarak ATM maaş kartı düzenlemelidir. Banka, personelin maaş hesabından aylık ya da yıllık hesap işletim ücreti, işlem masrafı, kart aidatı, ek kart ücreti gibi herhangi bir ad altında masraf ya da komisyon ücreti talep etmemeli veya herhangi bir kesinti yapmamalıdır.

6-     Banka, ATM’lerden alınan dekontlardan ve banka tarafından gönderilen SMS yoluyla bilgilendirme mesajlarından ücret almamalıdır.

7-     Banka, anlaşma süresince maaş alan personelimize internet ve telefon bankacılığı, ATM / BTM ve ilgili şubede verilen bankacılık hizmetlerinde öncelik tanımalıdır.

8-     Kurumca belirlenen yerlere ilgili banka tarafından ATM / BTM konulmalı, arıza vermesi durumunda 1 saat içerisinde ilgili banka tarafından müdahale edilerek yeniden hizmete sunulmalıdır.

9-     Bankanın, kurumların birimlerinin bulunduğu ilçelerde şubesi veya ATM’si bulunmaması durumunda, bu ilçelerde görev yapan personel için o ilçede ATM’si bulunan diğer bankalarla anlaşma yapmalıdır. Anlaşmalı olduğu ATM’lerden gerçekleştirilecek para çekme, para yatırma, havale işlemleri için sözleşme süresince ilgili personelden aylık ya da yıllık işletim ücreti, işlem masrafı, komisyon ücreti vb. ücret alınmamasını sağlamalıdır.

10-  Banka, kurum adına açılan hesaplardan da hesap kullanım ücreti, işlem masrafı vb. adlar altında hiçbir masraf ve ücret almamalı, bankalardaki kurum hesaplarından kurumun diğer bankalardaki mevcut TL ve döviz hesaplarına yapılacak EFT, havale ya da işlemlerden hiçbir masraf, komisyon vb. almamalıdır.

11-  Banka, kredi almaya engeli olmayan personelin bireysel kredi taleplerinde (Tüketici, Konut, Otomobil), bankanın güncel faiz oranı vb. ücretlerde makul seviyede indirim yapmalı ve dosya masrafı almamalıdır.

12-  Banka, kurumca yapılan anlaşma süresince ve sonrasında elde ettiği personel bilgilerini, bu şartname hükümleri dışında başka hiçbir amaç için kullanamamalı ve üçüncü şahıslarla paylaşmamalıdır.

13-  Banka, kurumca yapılan anlaşma süresince kurum personellerinin ATM’lerden günlük para çekme limiti olan 1.000 TL sınırı kaldırılmalı, en az personelin maaşı kadar olmalıdır.

14-  İş bu protokolün tanziminden doğacak her türlü resmi vergi, harç, damga vergisi vb. banka tarafından karşılanmalıdır.