Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve geçtiğimiz aylarda Nevşehir’de de uygulamaya konulan "Evde Hasta Ziyaretleri" kapsamındaki ziyaretler devam ediyor. Uygulama çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlardan sağlık hizmeti alan hastalar Sağlık Yöneticileri tarafından evlerinde ziyaret ediliyor.

Nevşehir’deki Kamuya ait sağlık kuruluşlarında muayene olmuş, tedavisi ayaktan ya da yatarak devam eden, 112 Acil Yardım Hizmeti alan veya Aile Sağlığı Merkezlerinden yararlanarak sağlık hizmeti sunulan kişilerden rastgele seçilen hastalar, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY başta olmak üzere, Müdür Yardımcıları Dr. Ilgıt FERALAN, Dr. Mehmet KAYACAN, Şube Müdürleri Dr. Neslihan ÇINAR ÖZSOY, Dr. Tarık AKBAŞ, Uzm. Dr. Ahmed Ahmi SAVCI ve İl Ambulans Servis Başhekimi Dr. Fatih ERKEK tarafından ziyaret edilerek, hastaların tedavi süreçlerindeki memnuniyetlerini veya yaşadıkları sıkıntıları tespit ediyorlar.

Sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunulmasını sağlamak amacı ile yapılan ziyaretlerden büyük memnuniyet duyduklarını belirten hasta ve yakınları sağlık kuruluşlarında verilen sağlık hizmetlerinden çok memnun kaldıklarını, hatırlanmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler.

Sağlık yöneticileri tarafından hastaların evlerinde ziyaret edilerek “geçmiş olsun” dileklerinin de iletildiği evde hasta ziyaretlerinin belli aralıklarla devam edeceği belirtildi.