Nevşehir Devlet Hastanesinde Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri görevine başladığı ilk günden bugüne fedakâr çalışmalarıyla vatandaşların sevgisini kazanan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammed Çömçe başta olmak üzere tüm Hastane Yönetimi ve doktorlarımıza vatandaşlardan övgüler yağıyor.

Nevşehir Devlet Hastanesinde başarılı çalışmalara imza atan, yaşlı ,genç, kadın ,erkek çocuk tüm hastalarıyla yakından ilgilenen Uzm. Dr. Çömçe ve Hastane Yönetimi gösterdiği güler yüz ve ilgiyle vatandaşın büyük sevgisini kazandı. 

Nevşehir Devlet Hastanesi’ne teşekkür ...!

Konuyla ilgili yaptığımız araştırmalarda Nevşehirli vatandaşlar; “Hastane Yönetimine bazı günlerde acil serviste de rastlıyoruz. Acilde gördüğümüz ilgiden, güler yüzden ve tedavi yöntemlerinden çok memnunuz. Hemen hemen tüm sorunlarımıza kayıtsız kalmayan ve yakından ilgilenen Hastane Yönetimi ve Fedakâr hekimler bu hastaneyi ayakta tutuyorlar. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır” dediler. 


Nevşehir Devlet Hastanesinde hizmet kalitesinin gözle görülür bir şekilde arttığını başta hastane yönetimi olmak üzere katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkür ettiklerini belirttiler.

İşte Nevşehir Devlet Hastanesi için başka şehirden gelen bir hasta yakınının yaptığı kıyaslama aslında anlatmak istediğimizi en güzel şekilde ifade etmiş güzel bir örnek ;

Başka bir kentten gelince, yaşamaya başladığınız yerle geldiğiniz yeri kıyaslamak daha kolay oluyor. Artıları, eksileri kolaylıkla saptayabiliyorsunuz.
Konu sağlık. Yaklaşık bir ay önce yerleştiğimiz ve yeni yeni alışmaya başladığımız Kapadokya’da, sürpriz bir sağlık sorunuyla karşılaştık. Avanos’ta rahatsızlanan annemi, en kısa sürede Nevşehir Devlet Hastanesi’ne yetiştirdik. Hastamıza ‘acil servis’te hemen müdahale edildi; muayenesi ve tetkikleri olabildiğince kısa sürede tamamlandı.
Annem kısmi felç geçiriyordu.
Nöroloji servisine yatırıldı sonuç olarak. Servis personelinin iyiliği kadar, bir hekim dikkatimi çekti. İki hafta sonu geçirdik söz konusu hastanede ve Uzm.Dr. İbrahim Salman, her gün olduğu gibi, cumartesi-pazar günleri de aynı özenle hastalarını takip ediyordu. Yeni mezun bir hekimin idealizmini gördüm, bu deneyimli hekimde. Zor durumda getirdiğimiz hastamızı iki hafta içinde kısmen yürüterek çıkardık hastaneden. Kendisine(Dr. İbrahim Salman), hastamız taburcu olurken teşekkür ettim. Buradan, hem kendisine hem de servis personeline bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde annemin kaldığı sürede, ben ve eşim de periyodik kontrollerimizi yaptırma fırsatı bulduk. Ve ilginçtir ki, gittiğimiz her bölümde(poliklinik) hep iyi davranışlarla karşılaştık. Tanık olduğum sürelerde herkese iyi davranılıyordu. İlk kez bir hastaneden bütünüyle hoşnut olmuştuk.

Sıradaki hasta gelsin !

Dünyanın en zor işidir Sağlık!!! İnsan odaklı her yerde mutlaka eksiklik olabilir önemli olan ise samimiyet ve iyi niyet gerisi bence teferruat. Öyleyse Doktorlarımıza, Sağlık çalışanlarına köstek değil destek olmaktır marifet. Bu yazıyı kaleme almak için açıkcası ne Doktorlar günü ne de sağlık çalışanları ile bir özel günü kaleme almaktansa hayatın her daim nerede ve nasıl ne şekilde olacağımızı bilemeyeceğimiz Hastanemizle ilgili olarak "tam yerine rast geldi noktayı koyduk" düşüncesiyle yazdım. Belki sabretmeyi , affetmeyi , anlayışı ,fedekarlığı, vefayı bir nebze olsun empati kurmayı öğrenebiliriz, düşünebiliriz diye...
 
Doktorların ve sağlık görevlilerinin sana gösterdikleri ilgi, adeta etrafında pervane olmaları...Gel de duygulanma...Allah'tan şifa diliyorum senin için. 
Oturdukları yerlerden attı mı mangalda kül bırakmayanların, eleştiri oklarını hemen hemen her kesime göndermenin marifet olduğunu düşünenlerin hastane ve benzeri kurumlarda hiç değilse bir gün geçirmelerini salık veririm.

Ancak at gözlüklerini atmaları, olumlu düşünebilme giysilerini üzerlerine almaları kaydıyla.

Hiç mi olumsuzluk yaşanmaz hastanelerde. Eminim, olumsuz yazılar yazmakla ünlü köşe yazarlarımızdan biri sütununa bir çok malzeme bulabilirdi yanlı ve eleştirel bakan gözleriyle. Ancak şahit olduğum tüm olumsuzluklar olumluluk ummanında boğuldu, güzel ve göz alan bir tablo kaldı gözlerimde, gönlümde.
Güleryüzlü iligili doktorlar ve hemşeriler, Sorumluluk bilincinde ki hastane yönetimi, anlayışılı personeli, Tertemiz, sakız gibi çarşaflar…Günde birkaç kez silinen koridorlar ve yatak odaları…Alaturka ve alafranga tuvaletler…Özellikle kalıp değil de sıvı sabun kullanılması… vs.vs. SONUÇ olarak Hepimizin de bir İNSAN olduğunu lütfen unutmyalım. Ve bu vesile ile Tüm hastalarımıza Allhtan acil şifalar, hasta bakıcısı ve yakınlarıyla tüm hastane ve sağlık çalışanlarına sabırlar diliyorum. Herkes herşey olur da Sağlık çalışanı olmak harbiden çok zor bir zanaat. Herkes herşey olurda İNSAN olmak önemli be dostum.
Sağlıcakla Kalın. Saygı sevgi dualarla...Alllaha emanet Olun.

Fikret Çapacı / FİB Haber


Bizde Nevşehir Gündemin Adresi FİB Haber Merkezi olarak Özellikle mütevazi ve beyefendi kişiliği ile güleryüzüyle bu takdiri ve teşekkürü fazlasıyla hak eden Başta Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammed Çömçe, Hastane Yöneticisi Dr. Yücel Şal, İdari Mali Hizmetler Müdürü Erhan Çınar ile Hastane Yönetimi ve tüm doktorlarımızla hastane personellerine teşekkür ediyoruz.