Hastanemize Nefroloji Polikliniği açılarak Uzm. Dr. Alattin KALI atandı.
Nevşehir de Hastanemiz de ilk defa geçtiğimiz günlerde Gastroentoloji , Endokrinoloji Polikliniği  yan dallarının açılarak hizmet vermesinden sonra, Nevşehirde ilk kez Böbrek Hastalıklarını inceleyen bilim dalı  olan Nefroloji  polikliniği yan dalı hizmet vermeye başladı.

       NEFROLOJİ  HASTALIKLARI BİLİM DALI NEDİR?  Böbreğin fonksiyonlarını, çalışması ve yapısı ile ilgili bütün hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır.

        HANGİ HASTALIKLARA BAKAR?  Nefroloji yan dal uzmanlığında Kronik ve Akut böbrek hastalarına, Hemodiyalize giren hastalara, Periton diyalizi tedavisi gören hastalara, Böbrek nakli yapılacak olan hastalara, böbrek nakli yapılmış ve nakil sonrası takipli hastalara ve Hipertansiyonu (Yüksek tansiyon) olan hastalara poliklinik hizmeti verilmektedir.
       HASTANEMİZDE HANGİ GÜNLERDE NEFROLOJİ POLİKLİNİĞİ YAPILMAKTADIR?   Hastanemizde Hafta içi  Pazartesi - Çarşamba - Perşembe günleri Nefroloji polikliniğinde hizmet verilmekte, Salı - Cuma günleri  ise Hastanemizin Hemodiyaliz ünitesinde Hemodiyalize giren hastalara hizmet verilmektedir.



   Nefroloji Uzmanı  Uzm.  Dr.  Alattin KALI 

         1963 yılında Burdur’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi  Burdur’da tamamladı. 1987 yılında İzmir Ege Üniv. Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1987- 89 yılları arasında Bitlis’te pratisyen hekim olarak çalıştı. 1989-91 yılları arasında Şırnak’ta askerlik görevini yaptı.  1996 yılında İstanbul Göztepe Eğtim ve Araştırma Hastanesinde İç Hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamladı.

2010 yılına kadar Isparta Devlet Hastanesinde iç hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. 2013 yılında Ankara Dışkapı Eğtim ve Araştırma Hastanesi  Nefroloji Kliniğinde Nefroloji yan dal  uzmanlık eğitimimi tamamladı.

2013 yılı haziran ayında Dr. İ. Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesinde Nefrolji yan dal uzmanı olarak göreve başladı.Evli ve bir çocuk babasıdır.

İletişim Bilgileri :    Hastane Santral Tel : 0 384 228 50 50    Poliklinik Dahili  : 3830    Hemodiyaliz Dahili : 2314 - 2311