25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinliği kapsamında Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi NÜKÇAM "Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi" tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü programı düzenlendi.

Programa Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipçin, NÜKÇAM Müdürü Doç. Dr. Leyla Kahraman, İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Yeliz Savcı katıldı.
İl Sağlık Müdürlüğünce Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesinde afiş ve broşürler hazırlanarak stant açıldı. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında turuncu renkli kurdela ile farkındalık sağlandı.
Ayrıca sağlık çalışanları ve halkın bilgilendirilmesi için saat Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonunda  Doç. Dr. Leyla Kahraman Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet İlişkisi ve Av. Sema Yurtbilir Yavuz Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Hukuk İlişkisi konularında konferans verdi.