Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Nevşehir Devlet Hastanesine Acil Servisindeki Acil Müdahale Travma (Kırmızı alan)’ın yatak sayısı artırıldı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servis yapılan bir dizi tadilat ile yeni Travma müdahale alanı kazandırıldı. Daha önce 3 yatak ile hizmet veren bu alana, 6 yatak daha ilave edilerek yatak sayısı 9 çıkarıldı. Nevşehir ilinde meydana gelen olağan ve olağan dışı durumlarda ki ilk müdahalenin yapılacağı bu alan da hem yatak kapasitesinin artırılması hem de müdahale alanının büyütülmesi ile acil servis büyütülmüş oldu. Acil servis de yapılması planlanan değişiklilerin ilk basamağının oluşturan bu adımım devamı geleceği, ileriki günlerde acil servise 1. Basamak Yoğun Bakım Servisinin de yapılacağı planlanmaktadır.

Kırmızı alanda yapılan Acil müdahaleler ise şu şekilde sıralanmaktadır. Trafik kazaları sonucu meydana gelen major çoklu travma, kesiler ve yaralanmalar, havayolu tıkanıklığı riski, sadece ağrıya yanıt veren veya yanıtsız olan hastalar, devam eden veya uzamış nöbet, ilaç aşırı alımı olan hastanın yanıtsız veya hipoventilasyonda olması, kardiyak ağrıya benzer göğüs ağrısı, dolaşım bozukluğu, ciddi ağrı, önemli sedatif veya diğer toksik