Avrupa Birliği Erasmus Programı Kapsamında “NO GDO” isimli projenin  faaliyetleri kapsamında  İlköğretim öğretmenlerine yönelik Müdürlüğü Eğitimcilerinin Eğitmen olarak katıldığı ve stratejik ortağımız olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği 7 ilçe ve il merkezinde 2 olmak üzere 9 eğitimde yaklaşık 1000 öğretmenin katılımcı olduğu bir dizi Eğitim programı gerçekleştirilmişti.
 Bu eğitim programında İl genelindeki ilköğretimde görev yapan öğretmenlerden; Öğrencilerine yönelik bir dizi çalışma programı yürütmeleri istenmişti.

Öğretmenler tarafından bu süreç içerisinde bu güne kadar 15 bin öğrencide belirtilen hususlarda takiplerin yapılması; İl genelinde İlkokul Çağı tip 1 diyabet tanısı almış çocukların tespit edilmesi, İlkokul çağı çocuklarında Obezite tanı kriterleri, Sağlık Bakanlığı’nın http://beslenme.gov.tr/index.php?page=55 adresinde bulunan hesaplama motorları ile çocukların Beden Kitle Endekslerinin saptanması istenmişti. 
Bu kapsam dâhilinde elde edilen verilerle il genelindeki ilköğretim çağındaki çocuklarımızın Beden Kitle Endeksleri istatistiki veriler ışığında çıkartıldı.  
Halk Sağlığı Müdürlüğünün stratejik ortak olduğu Avrupa Birliği Erasmus Programı dâhilinde başlatılan bu çalışmayı Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın Obezitenin çağımızın bir rahatsızlığı olması ve yeni genç nesillerde hızla bu rahatsızlığın artış gösteriyor olması sebebi ile Beden Kitle Endeksi normal sınırlar üzerinde çıkan çocuklarımıza ve ailelerine yönelik bir dizi çalışma programı başlatılmasını istemişti. 
Müdürlüğümüz Obezite Birimi Diyetisyen Hatice Kübra Özcan tespit edilen öğrencilerin aileleri ile görüşmeler yaparak  bu çocuklara yönelik fiziksel aktivitenin özendirilmesi, yemek alışkanlıklarının değiştirilmesi vb. faaliyet planları hazırladı. 
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Müdür yardımcısı Dr. Hakan Öcal başkanlığında Proje birimi ve Obezite biriminin organize ettiği bir Veli-Öğrenci eğitimini  Eğitim Salonunda gerçekleştirdi.  
Davet edilen aile ve öğrencilere ilk olarak öğrencilerinin Beden Kitle Endeksi ölçümleri yapılarak öğrenci takip karneleri dolduruldu. Öğrencilere yönelik Toplum Sağlığı Merkezi Eğitimcileri tarafından sunum eşliğinde eğitici bilgiler verildi. Eğitim Ekibi tarafından ise velilere yönelik ayrı bir salonda velilere yönelik bir Eğitim faaliyetinde daha bulunuldu.  
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın velilere yönelik eğitimde; Müdürlük olarak çocukluk çağı obeziteyi gidermeye yönelik yapılacak her türlü faaliyette velilerle ortak hareket edileceğini söyledi. Tespit edilen öğrencilerin rutin olarak her ay Toplum Sağlığı Merkezinde diyetisyenler tarafından bu öğrencilerimizin aylık en az bir defa takiplerinin yapılacağı, müdürlüğümüz psikologları tarafından velilere ve öğrencilere yönelik psikolojik destek verileceği diyetisyen veli-öğrenci kontrollerinde psikologun da bulundurulacağı hususlarında açıklamalarda bulundu. 
Yapılan bilgilendirmelerde aileden istenen davranış değişikliğinde profesyonel yardımın faydalarından bahseden Halk Sağlığı Müdür yardımcısı Dr. Hakan Öcal kurum olarak fiziksel aktivitenin artırılması sağlıklı beslenme davranışının kişilerde kazandırılması için her türlü desteğin sağlanacağını belirtti. 
Kurum Diyetisyeni Hatice Kübra Özcan da kısa bir sunum yaparak çocukluk çağı obezitesinin en önemli sebebi hareketsizlik ve aileden kazanılan kötü beslenme alışkanlıklarından kaynaklandığını belirtti.

Sağlıklı beslenme davranışı anne ve babada başlayacağını sonra çocuklarda da ömür boyu sürdürülebilir davranış elde edilebileceğini vurguladı.