NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Stratejik Ortak olduğu Kapadokya Meslek Yüksek Okulu tarafından koordine edilen NO GDO adlı Erasmus Projesi kapsamında proje ortaklarından Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında İl genelinde bulunan İlköğretim Öğretmenlerine yönelik Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Diyetisyen Zerrin Yüce, Müdürlük Proje Koordinatörü Sezayi Kılıç ve Milli Eğitim ARGE sorumlusu Ali Gözübek tarafından İl genelinde bulunan ilçeler ziyaret edilerek Avanos ve Ürgüp ilçesindeki ilköğretim öğretmenleri, Hacıbektaş ve Gülşehir ilçelerindeki ilköğretim öğretmenleri, Derinkuyu ve Acıgöl ilçelerindeki ilköğretim öğretmenleri, Kozaklı ilçesindeki ilköğretim öğretmenleri ve il Merkezindeki ilköğretim öğretmenlerine yönelik aşağıda belirtilen hususlar hakkında eğitimler verildi. 
İlkokul çağı Tip1 diyabet tanısı almış çocukların tespiti, İlkokul çağı çocuklarında obezite tanı kriterleri, Sağlık Bakanlığının 
http://beslenme.gov.tr/index.php?page=55 adresinde bulunan hesaplama motoru ile çocukların beden kitle endekslerinin hesaplanması, Öğretmenler tarafından şişman çocukların tespiti konuları ele alındı. 
İl genelinde bulunan İlköğretim öğretmenlerimize verilen eğitimler sonucunda hazırlamış olduğumuz formların İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müdürlüğüne geri bildirimi sonucunda; İl genelinde bulunan ilköğretimde okumakta olan Tip1 diyabetli çocuk sayısını çıkartmış bulunulacak. Yine bu eğitimler sonucunda müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu formların doldurularak geri bildirimi sonucunda il genelindeki ilköğretim çağındaki çocuklarımızın Beden Kitle Endekslerini çıkartmış olunacak. Elde edilen veriler sonucunda il genelinde tespit edilen öğrenciler ve ailelerine yönelik; Müdürlük personelleri tarafından doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, adı geçen hastalıklar hakkında öğrencilerin ve ailelerin bilinçlendirilmesine yönelik halk eğitimleri yapılacak.
Tespit edilen öğrenciler; aile hekimler ve müdürlük Diyetisyen ve Psikoloğu tarafından takipleri sağlanarak, tedavilerinin takibine yönelik faaliyetleri olacak.
Müdürlüğün Stratejik Ortak Olduğu NO GDO isimli Avrupa Birliği Erasmus projesi kapsamındaki çalışmalarımız ve proje ortaklarımız ile faaliyetleri devam edecek.