KHB Genel Sekreterinin İçini Sızlatan Gerçek

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, geçtiğimiz günlerde halen içini sızlatan bir gerçeği dile getirdi. Çömçe’nin ifade ettiği ve içini sızlatan o gerçek Nevşehir’in en önemli sağlık sorunlarından birini içeriyor.

Kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan bir heyeti kabulü esnasında Nevşehir’de sağlık hizmetlerinin mevcut durumunun bir portesini çizen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, aynı Üniversitede, aynı tıp eğitimini alan bir doktorun diğerine hasta sevk etmesinin acı verici gerçeğine Kayseri Eğitim Hastanesinde bir kez rastladığını ve bu duruma üzüldüğünü söyledi.

Nevşehir’de daha kaliteli bir sağlık hizmetinin halka sunulması için çaba sarf edeceklerine vurgu yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Çömçe, “Geçenlerde işim vardı. Kayseri Eğitim Hastanesine gittim. İnanırmısınız otoparktaki araçların üçte biri 50 Plakalı araç. Bu görüntü beni üzdü. Düşünün aynı Üniversite de aynı tıp eğitimini alan iki ayrı doktor birbirine hasta sevk ediyor. Bu gerçekten üzücü. İçim sızlıyor bu durumu görünce. Amacımız bu konudaki sorunları tespit ederek bu sorunun çözümünü sağlamak ve halkımıza daha verimli bir sağlık hizmetini sunmak olacak” diye konuştu.