Nevşehir Sağlık Derneği yeni dernek yerine taşınmasını, tıp bayramıyla birleştirerek bir kokteyl gerçekleştirdi. Nevşehir Valisi Sayın Abdurrahman Savaş’ın katıldığı programa;  Nevşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Nevşehir Dernekler Müdürü Yakup Yavuzkan, Nevşehir Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi  Dr. Hakan Serçe, Nevşehir İl Sağlık Müdür Yard. Dr.Sezer Özdemir, Nevşehir Halk Sağlığı Müdür Yard. Dr. Yücel Şal, Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Vural Özçelik, Nevşehir Eczacılar Odası Başkanı Tansu Dörtkol,  Kapadokya Hastanesi Başhekimi Dr Fatih Yakut, Ürgüp Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Serkan İnceçayır, Versa Hastanesi Başhekim Yard. Dr. Hüseyin Ergün,  Memursen Nevşehir Temsilcisi Mustafa Özdemir başta olmak üzere bir çok davetli ve özellikle sağlık çalışanları iştirak etti.

Açılış sonrası Dernek Başkanı Dr. Servet Şeker bir konuşma yaparak derneğin faaliyetlerinden bahsetmiştir. Dr. Servet Şeker konuşmasını şu sözleriyle sürdürdü: “Nevşehir Sağlık Dernek 12.02.2012 tarihinde kurulmuştur. Derneğimiz kurulmasından kısa bir süre sonra merkezi Ankara’da bulunan Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonuna üye olmuş ve bu yolla daha etkin ve işlevsel bir hale gelmiştir. Federasyonumuza bugün itibariyle farklı illerde bulunan 24 sağlık derneği üyedir.

Nevşehir Sağlık Derneği yaptığı faaliyetlerde;

·         Çalıştığı hastane ve kurumlarda sağlığa yaptıkları hizmetle yetinmeyerek yurdumuzda veya yurtdışında yardım bekleyen insanlara ulaşmayı

·         Şehrimizde sağlık faaliyetlerini verimlilikle icra etmeyi

·         Sosyal sorumluluk projeleri yürütmeyi

·         Farklılıklarımızla ayrışmayı değil ortak paydalarımızda buluşmayı

·         Din, dil, ırk ve renk ayrımı yapmadan dünyanın neresinde olursa olsun insana, insan olduğu için ulaşmayı

·         Moral-motivasyonumuzu en üst düzeyde tutmayı hedeflemektedir.

Derneğimizin açılışında bizleri yalnız bırakamayan Sayın Nevşehir Valimiz Abdurrahman Savaş Beyefendi’ye ve Ankara’dan açılışımıza teşrif eden Federasyon Başkanımız Hasan Dost Beyefendi’ye, yine  Ankara’dan buralara kadar zahmet edip  gelen meslektaşlarımıza, tüm misafirlerimize açılışımızı teşriflerinden dolayı şükranlarımızı sunuyor, Sağlık mensuplarımızın tıp bayramını kutluyor saygılarımı arz ediyorum. Teşekkürler.”

Tıp Bayramı kokteylinden sonra dernek yönetimi, Vali Abdurrahman Savaş Bey ile hatıra fotoğrafı çektirdi.