12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ

 

            Hemşirelik mesleğinin tüm dünyada öncü ismi olarak kabul edilen FlorenceNightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü, bugünü takip eden hafta ise Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır.

            Hemşirelik, temelinde insan sevgisi olan, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş, özveri, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran sabrın öne çıktığı ve toplumsal beklentilerin yüksek olduğu zor ve önemli bir meslek dalıdır.

            Hemşireler, gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Sağlık hizmetlerinin sürekli ve kaliteli olarak sunulabilmesi, ancak hekim, hemşire, ebe ve diğer sağlık çalışanlarından oluşan bir ekip ile mümkündür. Hemşirelik, bu ekip hizmetinin olmazsa olmaz ve en temel unsurlarındandır. Hemşirelerimiz bu ekibin önemli öğelerinden biri olarak, üstlendikleri sorumluluğu eksiksiz yerine getirmek ve hastalarına yardımcı olabilmek için gece-gündüz özveriyle büyük uğraş vermektedirler.

            İnsan sağlığı için özverili çalışmalarda bulunarak kutsal hemşirelik görevini ifa eden bütün fedakâr hemşirelerimizin Hemşireler Gününü kutlar; sağlık, esenlik ve meslek hayatlarında başarılar dilerim.

 

Dr. Rahim ÜNLÜBAY

Nevşehir İl Sağlık Müdürü