NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Şubesi, katıldığı uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi eğitim programını başarı ile tamamladı.

Ahiler Kalkınma Ajansı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen ve proje kapasitesinin gelişmesi ve aynı zamanda proje kültürünün yerleşmesini amaçlayan Uygulamalı Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama Eğitimine, İl Sağlık Müdürlüğü’nden İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Dr. Neslihan Çınar Özsoy ile Şube personellerinin yanı sıra özel sektör temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri de katıldı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  eğitim salonunda gerçekleştirilen ve iki gün süreyle devam eden eğitimde, ilk gün Ahiler Kalkınma Ajansından Proje Uzmanları Ufuk Kırmızı ve Ramazan ÖZDEMİR tarafından interaktif ve katılımcı bir eğitim süreci içerisinde, Proje ve proje döngüsü kavramları, proje fikri ve mevcut durum incelemesi, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi ve projenin en önemli bölümünü oluşturan mantıksal çerçevenin hazırlanışı, kaynak planlaması ve bütçe konuları teorik olarak anlatılırken, eğitimin ikinci gününde ise eğitimin verimliliğini artırmak için proje uzmanları gözetiminde uygulamalı grup çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında beşerli gruplar oluşturularak her grubun bir proje fikrinden yola çıkarak mantıksal çerçeve hazırlanmasına kadar olan süreci kendi projesine uygulandı. Eğitim sonunda her grup kendi projesinin sunumunu gerçekleştirdi.

İlimizde proje hazırlama kapasitesinin arttırılması, kamu kurumlarında proje üretimi ve yürütülmesinin yaygınlaştırılmasının hedeflendiği ve uygulamalı gurup çalışmaları ile pekiştirilen eğitim sonrasında, proje yazma ve hazırlama konusunda hem teorik hem de uygulamalı eğitim alan katılımcılara Katılım Belgesi takdim edildi.