NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde TÜİK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda sağlık alanında verilen hizmetler alanında Nevşehir’in iyi iller arasında olduğu bildirildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Sağlık Müdürlüğünden bağımsız olarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan değerlendirmelerde Sağlık alanında Nevşehir’in iyi iller arasında yer aldığına dikkat çekti.

Hasta memnuniyetinin yanında verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin de kıstas alındığı değerlendirmelerde Nevşehir’in 5. Sırada yer aldığını kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Türkiye genelinde 5. Sırada yer almanın gururunu yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

Nevşehir ili genelinde yapılan diğer bir değerlendirmede ise sağlık hizmetinin % 86’lık oranla ilk sırada yer aldığına da vurgu yapan İl Sağlık Müdürü Ünlübay, “Gerek Türkiye genelinde değerlendirmelerde 5. Sırada yer almamız, gerekse il genelinde yapılan değerlendirmelerde en iyi kamu hizmeti olarak sağlık hizmetlerinin ilk sırada yer alması bizleri doğrusu gururlandırdı. Bu başarının elde edilmesinde emeği bulunan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.