Yalçın açıklamasında “Sağlıklı bir yaşam sürmek her insanın en vazgeçilmez temel hakkıdır. Hekimlik mesleği; insanı yaşatmayı, acılarını hafifletmeyi, insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sürdürmeyi ilke edinmiştir.

Hekimler bu temel amaçları gerçekleştirmeye ant içmiş, bu uğurda sayısız fedakârlıklar yapmış, birçok zorluklar ve imkânsızlıklar içerisinde insanlığa ve hastalarına kendini adamış müstesna insanlardır. Meşakkatli bir eğitim döneminden geçen, bu dönemde gecesi gündüzüne karışarak zorlu sınavları başarıyla tamamlayan daha sonra ülkemizin en ücra köşelerinde türlü imkânsızlıklara rağmen her hastasına ailesinden birine bakıyor gibi ilgilenen hekimlerimizin emeklerinin karşılığını ödeyecek bir ölçü değeri yoktur.

Biz hekimler arka arkaya günlerce nöbet tutan, yüzlerce ızdıraplı hastanın sızılarına merhem olmaya çalışan, bu dönemde eşini, ailesini ve çocuklarını ihmal eden insanlarız. Kendisi hasta olduğunda izin almayıp koluna taktırdığı serumla hastalarına yardımcı olmaya çalışan, yoğun bakımdaki hastasına her türlü tıbbı desteği sağladıktan sonra ellerinden tutarak bir nefes daha fazla alabilmesi için bir anlamda hastasına enerji veren, bazen sağlıklı doğan bir bebeği ailesine müjdelerken, bazen de beklenmedik ani bir yaşam kaybını haber vermek zorunda olan insanlarız. Evet profesyoneliz işimizi yapıyoruz ama unutulmamalı ki biz de insanız.

Hayata dönmesine vesile olduğumuz bir hastamıza gerekeni yapmanın verdiği mutluluk duygusu hangi meslek sahibine nasip olur ki doktordan başka… Yıllarca çocuğu olmamış bir aileye bebek sahibi olacaklarını müjdelenince gözlerdeki ışıltıyı kim görebilir ki doktordan başka ve evladını kaybetmiş bir babaya sarılırken elinden bir şey gelmediği için kim kahrolup ağlayabilir doktordan başka. Evet, biz çocukla çocuk; gençle genç;
  yaşlıyla yaşlı olan ve işimizi büyük bir zevkle ve karşılığını beklemeden yapan bir meslek grubuyuz.

Mesleğimizi icra ederken karşılaştığımız birçok zorluğa rağmen tıp fakültesinden mezun olduğumuz günkü heyecanla işimizin başındayız. Bu saygın, kutsal ve onurlu mesleği büyük fedakârlıklarla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında büyük özveriyle çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, saygı ve sevgilerimizi sunarız” diye konuştu.