42 yıldır yaşadığı Nevşehir de Geçirdiği trafik kazasıyla adeta hayatı kararan eski minare ustası 77 yaşındaki Tahir Kırtak'a Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan 'la Devletin şefkat eli uzandı.

Durumu öğrenir öğrenmez Nevşehir Valisi Ceylan Duruma El Koydu ...!

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan haberi öğrenir öğrenmez hemen gerekli talimatları Sağlık İl müdürlüğü ve Genel Sekreterliğe iletti.Sonrası ise büyük bir umut anlatılmaz bir sevinç ...

Tedavi altına alınan Tahir amca : "Teşekkür Etti ve Allah Devletimize Zeval Vermesin dedi..."


Yaklaşık 8 ay önce geçirdiği kazanın ardından zor şartlar altında yaşamaya mahkum olan Tahir Kırtak'ın acı dolu hayat hikayesini öğrenen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver verdikleri acil talimatlarla Kırtak ailesine umut oldular.

Vali Ceylan'ın talimatıyla evinden ambulansla alınan Tahir Kırtak ve oğlu Cengiz Kırtak Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar.

Hastanede 20 gün boyunca enfeksiyon tedavisi görecek olan Tahir Kırtak (77) daha sonra plastik cerrahi bölümünde ameliyata alınarak doku nakli yapılacak. Kırtak'ın kazada zedelenen bir gözü ise alınacak.

Haberin ardından ailenin acil kontrol edilmesi talimatını veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise gerekli çalışmalara başlanıldığını kaydetti. Ailenin yaşadığı evi bizzat ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen,Ailenin başta gıda olmak üzere tüm ihtiyaçlarını Başkanımızın talimatıyla gideriyoruz" dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Muhammed Çömçe de yaptığı yazılı açıklamada hastayla ilgili bilgiler vererek,

"Mağdur hasta vatandaşımız Tahir Kırtak Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı ambulans ile TOKİ'deki evinden alınarak Nevşehir Devlet Hastanemizde gerekli muayenesi yapılıp Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Murat Uçak tarafından servise yatırılıp ameliyatı planlanarak tedavi altına alınmıştır.Ankilozan Spondilit Hastası oğlu Cengiz Kırtak ise Acil Kliniğimizde muayenesi yapılıp ayaktan tedavisi düzenlenmiştir. Kamu oyuna saygıyla duyurulur." dedi.

Hastanede tedavi altına alınan 77 yaşındaki Tahir Kırtak, "Allah devletimize zeval vermesin. Beterin beteri var. Rabb'im kimseyi gördüğünden geri koymasın. Bana destek çıkan tüm kulları Allah'ım yüceltsin" diye konuştu.


Devletin eli hızır Gibi Yetişti..


Sayın Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'a bu duyarlılığı Devletin kapısı varlığı ve hayır eli milletin heran yanında olduğunu gösteren bu anlamlı hareketi için kutluyoruz.Allah kendisinden razı olsun...

Vali Ceylan'ın Talimatı Umudu Oldu...!

Büyük ses getiren haber sonrası Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ın talimatlarıyla harekete geçildi. Konuya ilişkin olarak Sağlık İl müdürümüz Sayın Rahmi Ünlübay'ın FİB haber Merkezimize yaptığı açıklamada;
İlk olarak Yaşlı mağdur hastamız için sigorta yaptırıldı. Nevşehir Devlet Hastanesine özel araçla evinden alınan hasta tedavi için yatış işlemleri yaptırıldı. Sonrasında Nevşehir Devlet Hastanesi Plastik cerrahi tarafından ameliyat edileceği belirtildi.

 Mağdur hasta vatandaşımız Tahir Kırtak Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Ambulans ile TOKİ deki evinden alınarak Nevşehir Devlet Hastanemizde gerekli muayenesi yapılıp Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Murat Uçak tarafından servise yatırılıp ameliyatı planlanarak tedavi altına alınmıstir.
Ankilozan Spondilit Hastası oğlu Cengiz Kırtak ise Acil Kliniğimizde muayenesi yapılıp ayaktan tedavisi düzenlenmiştir.
Kamu oyuna saygıyla duyurulur.
Uz.Dr.Muhammet ÇÖMÇE    
 Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yine emeklerini yüreklerini ortaya koyan İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay ve Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz.Dr.Muhammet ÇÖMÇE ve nezdinde ekibine teşekkür ediyoruz.  Nevşehir Devlet Hastanesi Evde Bakım Birimi Hizmete Devam Ediyor...!  Evde Bakım Hizmetleri Birimi yapılan araştırma sonucu yedi ay önce trafik kazası sonrası yaralanan ve açık yarasına her hangi bir müdahalede bulunulmayan mağdur hasta vatandaşımız Tahir Kırtak Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Evde Bakım aracı ile TOKİ’deki evinden alınarak Nevşehir Devlet Hastanemiz Acil Servisine getirildi. Gerekli muayenesi yapıldıktan sonra Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Uçak tarafından servise yatırılıp ameliyatı planlanarak tedavi altına alınmıştır. Ayrıca Ankilozan Spondilit hastası oğlu Cengiz Kırtak ise Acil Kliniğimizde muayenesi yapılarak ayaktan tedavisi düzenlenmiştir.

 

 

 

 


  Gelin isterseniz bu acı dolu bir yaşam içeren haberimizi bir hatırlayalım: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde ikamet eden 77 yaşındaki Tahir Kırtak’ın hayatı mart ayında yaşadığı kazanın ardından alt üst oldu.

05 Aralık 2014 / 10:24


42 yıldır Nevşehir’de ikamet eden Tahir Kırtak, 1972 yılından beri Nevşehir’de minare ustası olarak çalıştı. Sigortası hiç yatmadığı için emekli olamayan   Kırtak, kentsel dönüşüm çerçevesinde Yeni TOKİ Konutları’na taşındı. Bir gece eczaneye giderken yaşadığı kaza sonrası ise durumu içler acısı bir hal aldı. Bir gözü görmeyen ve başının sol tarafında derin açık yara bulunan Kırtak’ın derisi sıyrıldığı  için kafatası görülebiliyor  ve yaşama bu haliyle tutunmaya çalışıyor.

Emekli olamadığı için sadece 65 yaş maaşı ile ayakta kalmaya çalışan Tahir Kırtak, iki oğlunu ve eşini peşpeşe kaybetti. Engelli olduğu için çalışamayan diğer oğlu, gelini ve üç torunuyla aynı evde yaşayan Kırtak, “gece eczaneye yürürken TOKİ’de şehiriçi dolmuş bana çarptı. Kırılan bastonum yüzümü kesti gözüm kör oldu. Vicdansız şoför otobüsüyle durmadan kaçtı, etraftakiler beni hastane yerine eve getirdiler. Param olmadığı için doktora gidemedim kendim pansumanlarıma da devam ediyorum” dedi.

Kaza sonrası iş göremez raporu alan Kırtak, oğlu engelli olduğu için çalışamadığını dolayısıyla torunlarının yükünün de omzunda olduğunu belirterek “Sosyal Hizmetlere hasta aylığı almak için başvurdum. Onlar da o halde 65 yaş maaşı ile bunu birleştirelim dediler. Şimdi ikisini de alamıyorum, her gittiğimde evrakların Ankara’dan gelmedi diyorlar. 8 aydır 1 kuruş gelirimiz olmadan yaşıyoruz” diyen Tahir Kırtak, başından geçenleri anlatırken gözyaşlarına da hakim olamıyor.


NOT: Maddi imkansızlıklar ve büyük zorluklar içinde yaşam mücadelesi veren Tahir Kırtak’a destek olmak isteyen hayırseverler Yeni TOKİ Evleri 3. Blok B5 Apt. No:33 Nevşehir adresinde kendilerini ziyaret edebilirler.