Çocuğun bağırması üzerine durumu fark eden ailesi, çocuğu Nevşehir özel Versa Hastanesine kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan Halil İbrahim Ergünün midesindeki para, yapılan başarılı ameliyatla çıkarıldı.

Nevşehir Özel Versa Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Uzm.Dr. Selahattin SAYKILI tarafından Başarılı Bir Mide Ameliyatı sonrasında midesinden çıkartılan 1 TL bozuk para sonrası sağlığına kavuştuğunu söyleyen 8 yaşındaki Halil mİbrahim Ergün Doktoruma çok teşekkür ediyorum.Bir daha bozuk paralarla oynamayacağım dedi.

Nevşehir Özel Versa Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Uzm.Dr. Selahattin SAYKILI konu hakkında FİB Haber Merkezine yapmış olduğu açıklamasında: “Yaklaşık 5 hafta önce Halil İbrahim Ergün isimli 8 yaşındaki çocuğumuzun madeni para yutmasından dolayı Son 1 haftadır zaman zaman karın ağrıları ve kilo kaybı olması üzerine Versa hastanesine başvuran hastamızın çekilen röntgen filmlerinde karın sol alt kadranda gözüken yabancı cisim nedeniyle ameliyata aldık ve laparotomi ve videoendoskopik yöntemle yabancı cisim ağız yoluyla başarılı bir şekilde çıkarttık dedi.


Genel Cerrahi Bölümü Uzm.Dr. Selahattin SAYKILI  açıklamasında Çocukların genellikle oynarken ağızlarına götürüp yuttukları cisimler, anne – babaların korkulu rüyası. Düğme, bilye, madeni para, küçük oyuncak pilleri, çengelli iğneler, tokalar, kolyeler ve mıknatıs parçaları en çok yutulan materyaller arasında yer alıyor. Yutulan cisimlerden küçük çaplı olanlar genellikle dışkı yoluyla atılıyor. Ancak büyük çapta olanlar, uzun süre vücutta kalırsa önemli sağlık sorunlarına hatta ölüme neden olabiliyor.

Çocukların çengelli iğnelere omuzlarına takılan nazarlıkları çıkararak ulaştığına dikkat çeken Genel Cerrahi Bölümü Uzm.Dr. Selahattin SAYKILI, “Toplumumuzda ilginç bir özellik var. Yeni doğan bebeklere hediyelik olarak altın veya nazarlık getirilip çengelli iğne ile omzuna tutturuluyor. Anne bir yere gideceği zaman da 3-4 aylık bebeklere o altını mutlaka takar. Çocuk bunu bir şekilde ağzına alıp yutmasını çok sık görüyoruz. Bu da 1 yaşın altındaki çocuklarda daha çok yaşanıyor. Çengelli iğneler yemek borusunun arkasında kalp gibi hayati organlara batması sonucu yine yaşamı tehdit altına alabilir. O nedenle vatandaşlarımızın bu hediyelik alışkanlığını çocukların ulaşamayacakları bir yerine takılması veya farklı bir yerde muhafaza edilmesi daha uygundur.” bilgisini verdi.

Nevşehir Özel Versa Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü Uzm.Dr. Selahattin SAYKILI mesleğim boyunca zaman zaman iğne,pil,bozuk para,bilye gibi bir takım yuttukları yabancı cisimler nedeniyle hastaneye baş vuran çok sayıda çocuklarımız oluyor.Buradan bu vesile ile önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum.Lütfen  Çocuklarınızı Zararlı Cisimlerden Uzak Tutun!