Nevşehir de geçirdiği trafik kazası sonrası 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi Acil servisine getirilen M.A.(17), burada yapılan ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 5 günlük yaşam mücadelesini kaybederek beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi Tüm organlarını bağışlayarak 7 kişiye umut ışığı oldu.

Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen Transplantasyon ekiplerinin hızlı ve yoğun gayretleri ile Nevşehir Devlet Hastanesi Ameliyathanesinde Genç A.'nın  Kalp, Akciğer, Karaciğer, Böbrekleri, Pankreası ve  Korneaları alındı. Böbrekleri iki ayrı hastaya nakledilmek üzere tüm organları hızla Nevşehir Kapadokya Hava Limanın da hazır bekletilen 2 ayrı TSK Askeri Uçağı ile nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere Ankara ve İstanbul’a  havalandı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Kordinatörü Şenay Karakuş Taşkın "Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine “Kalp, Akciğer, Sol böbrek, Pankreas ve Korneaları, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ne Karaciğeri, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ise Sağ Böbreği nakil bekleyen hastalarımıza gönderildi. Nakil sürecinde emeği geçen başta tüm Transplantasyon (organ nakli) ekibi olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası münasebeti ile herkesi organ bağışına davet ediyorum.” dedi.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe; ”Bu yıl Nevşehir den bu bağışla birlikte 3.cü Organ naklinin gerçekleştirildiğini, Şuana kadar 12 Kişiden Organ Nakli gerçekleştirildi. Bu bağışlarla yeni hastalara umut ışığı yaşama ümidi olmuşlardır. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası Münasebeti ile bu bağışların artırılması ve tanıtılması için Kapadokya Kültür Merkezinde Kasım ayının ilk haftasında halkımızında katılımı ile bir program düzenleneceğini bildirdi. Organ bağışı yapan A. Ailesine de bir mesaj gönden Çömçe ” Bağışlarıyla organ nakil bekleyen 7 hastaya yeniden yaşama umudu verdiği için teşekkür ediyor, başsağlığı diliyorum.” dedi.