Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise,bebeklere ve çocuklara bağlı bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Bu çerçevede,hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak bakanlığımızca 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde '' Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları'' programı yürütülmektedir.

    '' Anne Sütü Üst Komitesi''Anne Sütü çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla 2006 yılı Kasım ayında toplandıklarında alınan kararlar çercevesinde Altın Bebek Dostu İl Ödülü kriterlerini   açıklamıştır. 2006  Yılında  Bebek Dostu İl ünvanını alan ilimizin Altın Bebek Dostu İl ünvanını alması  için gerekli çalışmalarımız  Halk Sağlığı Müdürlüğümüz  tarafından başlatılmıştır.

İlimizin ''Altın Bebek Dostu İl''olabilmesi için istenilen kriterler ve aktiviteler  içerisinde ''Anne Sütünün Önemi ve Emzirmenin Teşviki'' konulu Fotoğraf sergisi 27.03.2015 tarihinde saat 15:00 de Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonunda  açılacaktır.