Nevşehir Özel Versa Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nde bir hastanın omurilik kesesi tümörü başarılı bir operasyonla çıkarıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Operatör Dr. Mehmet Savran, yaptığı açıklamada ''Naciye Kocatepe isimli hastanın bel ağrısı, bacak ağrısı ve bacaklarda uyuşma şikayeti sonucu çekilen MR'ı sonucunda bel bölgesinde omurilik kesesi içinde yerleşmiş yaklaşık 2 cm lik bir tümoral oluşum (lomber 5 seviyesinde intradural kitle) olduğunu tespit edildi. Kendisi ve ailesi ile görüşerek ameliyat kararı aldık ve bu operasyonun hastanemizde gerçekleştirilebileceğini belirttik. Gerçekleştirdiğimiz operasyonla tümörü tamamen çıkardık. Ameliyat oldukça başarılı geçti ve ameliyat sonrasında herhangi bir sorun olmadı.” dedi.


Hastayı ameliyattan hemen sonra yürütmeye başladıklarını ve 2 gün sonra taburcu ettikleriniı dile getiren Savran, "Çıkarılan tümörün patolojik incelemesi sonucunda bundan sonraki tedavi planımızı oluşturacağız.” diye konuştu.


Ameliyatı ile ilgili konuşan Naciye Kocatepe ise "İlk teşhis konduğunda çok üzülmüştüm. Ancak sonrasında operasyonun başarılı geçmesi ve herhangi bir sorun oluşmaması beni çok mutlu etti. Dr. Mehmet Savran ve Versa Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederim'' dedi.