NEVŞEHİR(MHA) Gelişmekte olan ülkelerin en önemli hastalıklarından biri Obezite. Ülkemiz genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de obezite ile mücadele sürerken, Fast Food türü beslenme alışkanlıklarının her geçen yıl artması obez nüfusun daha da büyümesine neden oluyor.

Nevşehir Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Nevşehir’de obezite ile mücadele çalışmalarının aralıksız sürmesine karşın nüfusun % 20’lik oranının obez olduğunu dile getirdi.

Bilinçsiz, dengesiz beslenmenin en büyük nedeni olarak ortaya çıkan Obezite’nin önlenmesi amacıyla halk sağlığı il müdürlüğü olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden İl Müdürü Dr. Mahmut Aydın, “Obezite ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de ciddi bir sağlık sorunu. Gelişmekte olan ülkelerin olduğu gibi Ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarından biri Obezite. Zira bilinçsiz, dengesiz beslenme, Fast Food türü beslenme alışkanlıklarının her geçen yıl daha da artması gibi nedenler Obeziteyi tetikliyor. Gelecekte de insanımızın en büyük sağlık sorunlarının başında bu hastalık gelecek. İlimizde ne yazık ki insanlarımızın hareketsiz bir yaşam sürdürdüklerini söylemek mümkün. Keza belediyemiz güzel parklar yaptı. Yürüyüş alanları yaptı. Parkların bir çoğunun içerisinde spor yapılabilecek aletler de var. Ama insanlarımız çeşitli nedenlerle Spor yapmıyor. İl Halk Sağlığı müdürlüğü olarak Obezite ile mücadele ile ilgili yürüyüşler düzenliyoruz. Ama halktan beklediğimiz katılım olmuyor. Nüfusumuzun % 20-25 lik bölümünün obez ya da obezit olmaya aday olduğunu söyleyebiliriz. Aile hekimlerimiz aracılığıyla bu hastalarımızı tespit etmeye çalışıyoruz. Obezite beraberinde kalp damak hastalıklarını, Şeker hastalıklarını da getiriyor” açıklamalarında bulundu.