Nevşehir de kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği makamına kimin atanacağı konusu henüz netlik kazanmadı.Fakat Uzun süredir kimin atanacağı merakla beklenen Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreterinin doktor olması kesinleşti.

Nevşehir Sağlık Çevresi Genel Sekreterliğe Odaklandı

Nevşehir’deki Sağlık çevresi yakında atanacak Genel Sekreterliğe odaklandı.

 

 

Sağlık bakanlığının yeni yapılanma çerçevesin de sağlık hizmetlerinin tek elden yönetilmesi için tüm şehirlerde bulunan hastanelerin bir çatı altına toplanmasını amaçlayan Genel Sekreterlik uygulamasına önümüzdeki günlerde geçilecek.

 

Tüm ülke genelinde uzman ve akademisyenlerden oluşacak genel sekreterlik makamının alınan bilgilere göre ilimizde pratisyen bir hekime emanet edileceği yöndeki haberler kamuoyunda dillendiriliyor. Mevcut uygulama dâhilinde ilimizde bulunan yaklaşık 150 uzman hekim varken bu gibi stratejik ve önemli bir makamın pratisyen bir hekime emanet edilme planı haberleri ilimizde sağlık çalışanlarının tepkisine neden olacağı düşünülüyor.

 

Sağlık çalışanları tarafından rahatsızlıkları dile getirilirken böyle bir makamın yetkililer tarafından daha liyakatli birine emanet edilebileceği tüm sağlık çalışanlarının beklentisi haline geldi.

 

Nevşehir de ki sağlık çalışanlarının yetkililerden böyle önemli bir makam için daha fazla hassasiyet göstererek ilimizdeki sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve verimli geçmesi için üzerinde durmaları konusunda daha duyarlı olmalarını söylediler.

 Sağlık sektörü dışında Ak Parti Eski il başkanı Zafer İnanır’ın da isminin geçtiği kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği makamına kimin atanacağı konusunda henüz netlik yok.

Ancak İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, sağlık bakanının illerde oluşturulacak olan kamu hastaneleri birliği başkanlığına o il de doğmayan isimlerin yanında sağlık sektörünün içerisinden gelen doktor bir ismin atanacağı konusundaki açıklamaların belirleyici olacağını kaydetti.

Dr. Erkut Aydın ve Dr. Adnan Süzer isimlerinin öne çıktığı genel sekreterlik makamına hangi ismin oturacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.


Haber:Ali Çamur