Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Dairesi tarafından, "Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" kapsamında, Kapadokya'da bir etkinlik düzenlendi. 

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı' etkinlikleri çerçevesinde Nevşehir'e gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, etkinlik kapsamında Nevşehir'e getirilen 36 digital mamografi cihazı ile 19 CR cihazının açılışını gerçekleştirdi. Sare Davutoğlu, Meme kanserinin kadınların kanser türlerinin 4'te 1'ini oluşturduğunu söyleyerek, "Meme kanserinde farkındalığı artırmak gerekir" dedi.

 

Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanlığı tarafından meme kanserine dikkat çekmek için düzenlenen ve bu yıl Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun da katılımıyla Nevşehir'de gerçekleştirilen 'Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı' etkinlikleri çerçevesinde konferans düzenlendi.

Etkinliğin sunumlarını başarılı sunucu Fikret Çapacı yaparken Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Hacettepe Üniversitesi Rektörğ Prof. Dr. Murat Tuncer, Nevsehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevsehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Nevşehir Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmud Aydın, Nevşehirdeki Kamu Kuruluşlarının Yöneticileri, KETEM'de tedavi gören hastalar, meme kanseri tedavisi gören hastalar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan meme kanseri tedavisi gören Yasemin Tamer, "Yaklaşık 5 yıldır meme kanseri ile mücadele ediyorum. 26 yaşımdan beri kanser ile mücadele ediyorum. Kanserde erken teşhisin önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer riskiniz varsa erken kontrol yaptırıp korkunuzu alabilirsiniz. Artık meme kanserinin yaş ortalaması düştü. Farkındalığın artması anlamında çok güzel çalışmalar yapılıyor" dedi.