Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi, Bakanlığın İş Sağlığı ve Güvenliği genelgesi ile 2015 yılının Temmuz ayında “önce insan, önce güvenlik”  sloganı ile faaliyetlerine başladı.
Birim; çalışanlarda iş sağlığı ve güvenliği konularında farkındalık oluşturmak için 6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanunu gereği tüm çalışanların alması gerekli olan eğitimlerde bugüne kadar 2.999 çalışana ulaştı. İlimizde toplam 12 İş Güvenliği Uzmanı ile faaliyetlerine devam eden Birimimiz bu alanda kırılması güç bir rekora da imza atmış oldu. 2016 yılı sonuna kadar tüm çalışanların bu eğitimleri alması hedefi ile yoluna devam eden İSGB hedefine emin adımlarla ilerlemekte.
Bu eğitimler haricinde İl Sağlık Müdürlüğü ile Müdürlük arasında imzalanan protokol ile 200 çalışanımıza ilkyardımcı eğitimleri ücretiz olarak sağlandı.   
Ayrıca Birim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2 yılda bir düzenlenen ve bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansına sözlü sunum yapmak üzere konuşmacı olarak katıldı. 
Tüm dünyadan konuşmacıların katılımına açık olan 8. İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansında “Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Öğrenci Konseyi” konulu sunumu Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İSGB adına il koordinatörü Ali Kemal Erim yaptı.