Kızılay Kan Merkezi Nevşehir Şubesi, geleneksel hale getirdiği Kadir Gecesi’nde sokak iftarı programını bu yıl da gerçekleştirdi.

Belediye Caddesi üzerinde düzenlenen iftarda Nevşehir esnaflar ile vatandaşları buluşturduklarını belirten Kızılay Nevşehir Şubesi Başkanı Cengiz Gülen, “Nevşehir halkını, esnafları ve ihtiyaç sahiplerini bir araya getirerek, kesimler arasında köprü görevimizi yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Köprü görevimizi Nevşehir’de olduğu gibi ülke genelinde de dünyada da ispat ediyoruz. Halkımıza ve hayırseverlerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gülen, Ramazan ayı içerisinde Kızılay olarak 5 bin 170 kişiye gıda ve değişik yardım ulaştıklarını da açıkladı. Kan bağışının Ramazan ayında biraz düşük olduğunu ifade eden Gülen, “Kurşunlu Camii önünde cami çıkışı kan bağışı alacağız. Bayramdan sonra da düzenli olarak kan bağışı almaya devam edeceğiz. Geçen yıl 12 bin ünite kan bağışı almıştık. Bu yıl ise 15 bin üniteye ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.