Nevşehir Kamu hastaneleri birliği genel sekreterliği bünyesinde organ bağışı temalı konferans düzenlendi .

Nevşehir Dr. İbrahim Şevki Atasagun Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Türkiye’de 70 bin hastanın organ bulabilme umuduyla yaşam savaşı verdiğini belirtti. Tüm vatandaşlara organ bağışı çağrısı...

Nevşehir Devlet Hastanesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Nevşehir Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay,Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın,Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk   Mali Hizmetler Başkanı Bircan Yaman ve Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Gülşah Karaaslan, ve hastane personeli katıldı.

Nevşehir organ bağışı birim sorumlusu 
Şenay Karakuş Taşkın'ın gerçekleştirdiği sunumda organ bağışlının önemine ve merak edilen konulara değinildi. Organ bağışının önemine vurgu yapılan konferansta insanların organ bağışı konusunda neden tedirgin oldukları ve bu hususuz önlenmesi konusunda bilgiler verildi. Yaklaşık olarak 40 dakika süren slayt sunumu sonrasında katılımcılara çeşitli ikramda bulunuldu.


ORGAN BAĞIŞI CAİZ

Türkiye'de halen 70 bin, Nevşehir’de ise 130 kronik böbrek hastası olduğunu aktaran Taşkın, bu hastaların haftada 3 gün diyaliz makinesine bağlanmak zorunda olduklarını kaydetti. Taşkın sözlerine şöyle devam etti:

 "Sorunun çözümü ise bağış yapmaktan geçiyor. Bağış yapmak için kişinin yaşarken en yakın merkeze gidip form doldurması ve bağış kartı alması yeterlidir. Beyin ölümünün gerçekleştiği vakalarda da yakınlarının onay vermesi gerekiyor. Bu seçenekten ziyade kişinin sağlıklı iken bağış yapması önemlidir. AİDS ve Kanser hastaları hariç 18 yaşını dolduran herkesten bağış alabiliyoruz. Bu konuda dinen bir sakınca da bulunmamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlı organ bağışı konusunda caiz olduğuna dair açıklamayı yapmıştır" dedi.

Program organ bağışı yapan kişilerin yakınlarına plaket verilmesiyle son buldu.