Nevşehir Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan organ bağışı koordinatörlüğüne yapılan organ bağışlarıyla 56 kişinin hayatını idame ettirdiği bildirildi.
Nevşehir Devlet Hastanesi rgan Bağışı Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, organ bağışlarının Nevşehir ili genelinde beklenen seviyede bulunmadığına dikkat çekti.
Yaşarken organ bağışı yapanların sayısıının oldukça az olduğuna değinen Taşkın, son üç yılda alınan 1000 dolayındaki organ bağışının gelen talebe göre yönlendirildiğini ifade etti.
Nevşehir’de en çok organ böbrek bağışı bekleyenlerin bulunduğuna işaret eden Taşkın, karaciğer bağışı bekleyenlerin sayısınında oldukça yüksek olduğuna da değindi.
Organ bağışı konusunda vatandaşların daha duyarlı olmalarını beklediklerini de sözlerine ekleyen Nevşehir Devlet Hastanesi Organ Bağışı Birimi Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Organ bağışlamak isteyenlerin il sağlık müdürlüğünün yanı sıra devlet hastanesinin ve ilçelerdeki devlet hastanelerinin organ bağış birimlerine bağışta bulunabileceklerini de dile getirdi.