Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliği  bağlı Nevşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisindeki bir Hastanın Organ Bağışı 6 kişiyi yeniden hayata bağladı.

 

Nevşehir merkezde yaşayan 30 yaşındaki  bayan evde kalp krizi geçirdi, Acil servise kaldırılan hasta yoğun bakım servisine alınarak yaşam mücadelesi vermeye başladı ve bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşti.  Ailesinin izni ile organ bağışı yapıldı. 19 Ekim 2014 Akşamı Beyin ölümü gerçekleşen hastanın Böbrekleri, Karaciğeri, Korneaları, Pankreas, Dalak ve Lenf Nodları Ameliyat Ekibi tarafından sabah Saat 05:00’e kadar süren bir operasyonla organları alınarak nakil için hazır hale getirildi. Organ Nakli bekleyen Malatya daki  bir hastaya Karaciğeri Hava Ambulans uçakla gönderildi. Böbrekleri, Korneaları, Pankreas, Dalak ve Lenf Nodları ise Karayolu ile Ankara da organ nakli bekleyen 5 hastaya nakil işlemi gerçekleştirilerek  yeniden hayata tutunmalarına vesile oldu.

 Nevşehirde Kalp Krizi Geçiren Kadının Organları 6 Kişiye Umut Oldu

Yine bundan 4 ay öncede Nevşehir Acıgöl ilçesinde 19 yaşında kaza geçirip beyin ölümü gerçekleşen genç’in organları ise Ailesinin organ bağışı izni ile Nevşehir Devlet Hastanesi Ameliyathanesinde Karaciğeri, Böbrekleri, Korneaları, Pankreas, Dalak ve Lenf Nodları alınarak Ankarada organ bağışı bekleyen 6 kişiye nakledilerek yaşama tutunmalarına vesile olmuştu.

 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet  Çömçe ve Nevşehir Devlet Hastanesi Organ Nakli Kordinatörü Şenay Karakuş Taşkın: “ Organ naklinin önemine dikkat çekerek Acıgöl ilçemizde ve Nevşehir Merkez de ikamet eden bu Aileler yaptıkları Organ bağışları ile öbür yanda  yaşam mücadelesi veren diğer hastalara yaşam ümidi oldukları için Sonsuz Teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Allah daha büyük acılar vermesin,  Allah rahmet eylesin geride kalan Ailelerine Allah sabırlar ihsan eylesin.” dediler.

 

Nevşehir Devlet Hastanesi Organ Nakli Kordinatörü Şenay Karakuş Taşkın “Tüm Vatandaşlarımıza organ bağışı yapması hususunda çağrıda bulunarak, bir bağışla onlarca kişinin hayata tutunmasına, yaşamasına vesile oluyoruz.” dedi.

 

Nevşehir Devlet Hastanesi Organ Nakli Kordinatörü Şenay Karakuş Taşkın “Tüm Vatandaşlarımızı organ bağışı yapmasını istiyoruz, bir bağışla onlarca kişinin hayata tutunmasına, yaşamasına vesile oluyoruz.” dedi.

 

Nevşehir KHB Haber – Ahmet Ak  www.nevsehirkhb.gov.tr