Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı olan Nevşehir Devlet Hastanesi’nde 2015 yılı içerisinde 1 milyon 50 bin poliklinik hizmetinin verildiği bildirildi. Bu polikliniklerden 147 bin 930'u acil servis erişkin ve 64 bin 232’sini ise acil servis çocuk poliklinik muayenesi oluşturdu.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, kendisine bağlı bulunan birimlerin 2015 yılı değerlendirmesi ve 2016 yılı planlarını Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında anlattı. Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Nevşehir Devlet Hastanesi, Ürgüp Devlet Hastanesi, Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin bağlı olduğunu kaydeden Çömçe, 2015 yılını çok başarılı hizmetlerle tamamladıklarını, 2016 yılı için de önemli planlamaları yaptıklarını anlattı. Kendilerinden bağımsız olarak hizmet veren Hasta Memnuniyeti biriminin yaptığı anket sonucunda hastaların acil servis memnuniyet oranının yüzde 92, yatan hasta memnuniyet oranının yüzde 98 ve ayaktan hasta memnuniyet oranının ise yüzde 89 olarak belirlendiğini ifade etti.

Nevşehir Devlet Hastanesi’nde 107 uzman hekim, 19 pratisyen hekim, 781 hekim dışı personel ve 287 hizmet alımından gelen personelle hizmet verdiklerini vurgulayan Çömçe, önemli sayılacak doktor açıklarının da bulunmadığını ifade etti.
Çömçe, geçen yıl içerisinde Nevşehir Devlet Hastanesi’nde 147 bin 930 acil servis erişkin poliklinik muayenesi ve 64 bin 232 acil servis çocuk poliklinik muayenesinin yapıldığını belirtti.

Devlet Hastanesi’nde 26 bin 902 yatan hasta, 2 bin 561 erişkin ve yenidoğan yoğun bakım hastasına hizmet verdiklerini bildiren Çömçe, yatak doluluk oranlarının yüzde 90’ları aştığını, hastanede 828 bin 654 adette laboratuvar işlemi gerçekleştirdiklerini anlattı. 

Çömçe 2016 yılı planlarından bazılarını ise şu şekilde açıkladı: “EDES projesi kapsamında engelli hasta taşımak için 1 adet 4 kişilik araç, 4 adet tek kişilik akülü araç alımı yapacağız. Kozaklı FTR Hastanesine 70 yataklı VİP servis kazandırarak 120 olan yatak sayısını 190’a çıkartılmasını sağlayacağız. Jeotermal tedavi havuzlarının modernizasyonu, binanın yenilenmesi gibi hizmetleri de yapmayı istiyoruz. Derinkuyu ve Avanos’ta diş sağlığı hizmeti verilmek üzere bağlı polikliniklerin açılması hedefimiz vardır. Laboratuvar ile kan alma birimleri ve eczane depoları arasında tahlil numunesi, ilaç taşınması için pnömatik taşıma sistemi kurulmasını sağlayacağız. Nevşehir Devlet Hastanesi’ne 100 yataklı ek bina yapımını sağlamayı planlıyoruz. Personel çocukları İçin kreş açılması için girişimlerimiz sürecek. Genel Sekreterlik Yeni Hizmet Binası Yapımı, 1. Basamak Yoğun Bakım Ünitesinin 10 Yatağa Çıkarılması, 3. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Kurulması için de çalışacağız.”