NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de sağlık ve Halk Sağlığı kurumlarında görev yapan Personelin kişisel gelişimini artırmak için, iş hayatının yeknesak işleyişinin kişisel algı ve kavrayış yeteneğinin köreltmesi ve benzeri nedenlerle, farklı bir algı oluşturulması, tarihsel misyon olarak geçmişiyle bir bağ kurabilmesi ve iş yaşamına bir farkındalık katması için Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli ve İl Sağlık Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Genel Sekterliği idari kısmında çalışan personele Osmanlıca Kolay Metin Okuma kursu açılması Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın’la planlanmıştı.

Yapılan planlama neticesinde kurumun eğitim salonunda bu eğitimin verilmesi kararlaştırılmış olup gerekli malzeme ve kırtasiye temini yine Halk Salığı Müdürlüğü Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğünce sağlandı.

Bu durum bahsi geçen Kurumların personeline duyurularak kursa katılmak isteyen personelin müracaatları alındı. Alınan müracaatlar neticesinde Osmanlıca Kursları için Hayrat Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokole istinaden Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünden Osmanlıca Kursu için görevlendirme talep edildi.

Kurum personeli Tekin Koçak, Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından eğitici olarak yetkilendirilmiş ve 26 Mart 2015 tarihinde Osmanlıca kursu başladı.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Öcal ve Destek Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Zengin’inde katılımıyla toplamda 25 kişilik bir sınıf oluşturularak başlanan kurs haftada 3 gün iki ders saati süresinde ve 10 hafta devam edecek. Mayıs ayının son haftası bir sınava tabi olacak kursiyerleri yapılan sınavda başarılı olmaları halinde Milli Eğitim bakanlığı Onaylı kurs bitirme sertifikalarını alacaklar.