Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Radyolojik görüntülemede hasta yoğunluğunu azaltmak ve önceki cihaza göre 4 kat daha hızlı, 0.5 mm de 16 kesitli daha kaliteli görüntüleme yapabilen ileri teknolojili yeni Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı kuruldu.

Genel Sekreterliğimize bağlı Hastanemizde artan hasta yoğunluğuna paralel olarak gerek hekim ve yardımcı sağlık personeli, gerekse tıbbı cihaz sayısını sürekli artırma gayretinde olduklarını ifade eden Genel Sekreterimiz Dr. Atila Oğuz Boyalı, “Hastanemize kurulan yeni bilgisayarlı tomografi cihazı önceki cihazımıza göre göre 4 kat daha hızlı çekim yapabilmekte, bir çekimde 0.5 mm de 16 kesit alarak damarsal yapıları gösterebilmekte bu nedenle cihazla rutin çekimler daha hızlı ve daha kısa sürede yapılmaktadır. Ayrıca AIDR 3D Özelliği sayesinde düşük dozda x ışını ile daha kaliteli görüntü elde edilerek Beyin Anjiyografisi, Kolon Görüntüleme, Akciğer Hacim Analizi, Damar Görüntüleme gibi radyolojik görüntüleme yapılabilmektedir. Bu Yeni kurulan Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazımız Tüm Halkımıza Hayırlı Olsun.” dedi.

Yeni cihazla çekilen görüntüler hastalarımıza gerektiğinde CD ortamında verilebilmekte olup, Pacs Sistemi ile doktorlarımızın poliklinik bilgisayar ekranına aktarılabilecektir.