Nevşehir geçirdiği elim bir trafik kazası sonrası 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Nevşehir Devlet Hastanesi Acil servisine getirilen, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Hastanemiz 3.Basamak Yoğun Bakım Ünitemizde  tedavi altına alınan S.K. (49) isimli bayan hasta iki haftadır yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, Ailesinin izni ile Hastanın organlarının bağışı yapıldı.

Nevşehir Devlet Hastanesin debeyin ölümü gerçekleşen hastanın organlarıAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen Transplantasyon ekiplerinceKorneaları başarılı bir operasyonlaalındı, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp FakültesiHastanesiTransplantasyon ekipleri de Hastanın Karaciğerini başarılı bir operasyonla alarakbaşka insanlara umut olmak adına, umutla bekleyişlerini sürdüren hastalara nakledilmek üzere Askeri Helikopterlerle yola çıkarılmıştır.

GenelSekreter Uzm.Dr.Muhammet Çömçe“Hastanemizde Organ bağışı yaparak iki aileye yeniden yaşama umudu verdikleri için Ailemize çok teşekkür eder.Merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı dilerim” dedi.

Nevsehir KHB Basin ve İletişim Birimi – Ahmet AK