Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü ile Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ve Nevşehir’deki anasınıfları ve İlkokul 1.sınıf öğrencilerinin112 ve ilkyardım konularında duyarlılıklarını ve bilgi seviyelerini arttırmak amacı ile hazırlanan eğitim ve tanıtım programı, Nevşehir Merkez’deki tüm ilkokullarda verilmeye başlandı. Pazartesi günü başlayan eğitimlerde 10 ilkokulda yaklaşık 500 anasınıfı öğrencisi ile bin 500 İlkokul 1.sınıf öğrencisi olmak üzere toplam 2 bin öğrenci bilgilendirildi.

 

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünden Ebe Elif YILMAZ, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ‘den Sağlık Memuru Hasan DOĞAN ve İl Ambulans Servis Başhekimliğinden Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Şenol ACAR tarafından verilen eğitim ve tanıtım programı kapsamında öğrenciler, 112 acil sağlık hizmetleri tanıtımı ile kaza, hastalık yaralanma durumlarında 112 ‘ye nasıl ulaşacakları, hangi durumlarda 112’nin aranacağı, 112 acil servisi aradıklarında nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında hazırlanan slayt sunum eşliğinde bilgilendiriliyor.  Sunumun ardından ise okul bahçesinde öğrencilerin yoğun ilgisini çeken ambulans tanıtımı yapılıyor.

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, çocuklarda 112 Acil ve İlk Yardım bilinci oluşturmak amacıyla hazırlanan programın, Nevşehir İl genelindeki tüm ilkokullarda belirlenen plan dâhilinde devam edeceğini belirtti.